R.Kozlovskis: Latgales policijas darbiniekiem darba apstākļi pakāpeniski tiek uzlaboti, es negribētu, lai aizmirstu par ugunsdzēsējiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis 20.jūnijā viesojās jaunās Valsts policijas ēkas atklāšanas pasākumā un paziņoja, ka Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta stāvoklis nav labs, esošais finansējums neļauj risināt visas esošās problēmas.

Atbildot uz jautājumu, vai tuvākajā laikā izdosies lielāku uzmanību veltīt ugunsdzēsēju darba apstākļu uzlabošanai un nepieciešamā inventāra iegādei, jo šī problēma ir aktuāla gan Daugavpils, gan Latgales iecirkņos, ministrs atbildēja, ka pašlaik tiek izstrādāta koncepcija, kura paredz dažādu sistēmu attīstību, tai skaitā arī robežsardzes, VUGD un policijas sistēmu attīstību.

R.Kozlovskis atzīmēja, ka koncepcijā būs izstrādātās darbības, kuras ļaus saglabāt jau sasniegto līmeni un sekmēt attīstību.
„Gan policijas darbinieki, gan ugunsdzēsēji ir pārņēmuši PSRS infrastruktūru. Mēs strādājam visas sistēmas attīstības labad, es nevēlos, lai mēs atcerētos par policistiem, bet tajā pašā laikā aizmirstu par ugunsdzēsējiem. Pašlaik plānojot budžetu prioritātēs tiek iekļautas sociālās garantijas un investīcijas, taču tehnoloģijas tiek aizmirstas. Budžeta finansējums neļauj abas problēmas risināt vienlaicīgi. Uzskatu, ka prioritāte ir cilvēki, ja būs tehnika, bet nebūs cilvēku, tad kāda jēga no paveiktā darba?” atzīmēja ministrs.

Atbildot uz jautājumu kā notiks darba apstākļu uzlabošana un inventāra iegāde ministrs atbildēja, ka nesen bija veikts centralizācijas process, tāpēc saimnieciskos jautājumus izskata speciāli izveidotā aģentūra, kuras uzdevums ir uzlabot sistēmas darbu.

Atzīmēsim, ka R.Kozlovskis sniedza interviju dažas stundas pirms ugunsgrēka, kurš notika Rīgas pilī, pēc apdzēstā ugunsgrēka ministrs paziņoja, ka esošais VUGD aprīkojums ir kritiskā stāvoklī, un apziņa diemžēl nāk tikai pēc tāda veida notikumiem.


Написать комментарий