Rotko mākslas centrs parakstīja vienošanos par sadarbību ar Valts policiju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

20.jūnijā pēc svinīgās Valsts policija Latgales reģiona pārvaldes atklāšanas ceremonijas, M.Rotko mākslas centrā bija parakstīta vienošanās par sadarbību par kultūras mantojuma saglabāšanu un attīstību Daugavpils pilsētas cietokšņa teritorijā.

Portālam Gorod.lv marketinga speciāliste Inga Goldberga pastāstīja, ka abas iestādes atrodas cietokšņa teritorijā.  Parakstītā vienošanās noteic, ka apmeklētājiem varēs rādīt ne tikai M.Rotko mākslas centru, bet nepieciešamības gadījumā prezentēt Valts policijas ēku, jo tā atrodas kultūrvēsturiskā pieminekļa telpās.

Šeit iet runa par vēsturiskajām kāpnēm, kuras bija restaurētas, tās atrodas Valsts policijas ēkā. Juris Pastars atklāšanas ceremonijā paziņoja, ka jau ir saņemti pieteikumi par ēkas apskati, tāpēc Valsts policijas ēkas apmeklētājiem pēc vienošanās teksta  būs pastāstīts arī par M.Rotko mākslas centru un tā ekspozīcijām.

I.Goldberga atzīmēja, ka mākslas centrs jau ir noslēdzis vairākas vienošanās ar dažādām institūcijām, tas liecina par augstu interesi pret mākslas centru.


Написать комментарий