Atšķirībā no Ventspils mēra, Daugavpils pilsētas pašvaldība ir apmierināta ar Dziesmu un deju svētkiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas plašsaziņas līdzekļi vēsta, ka Ventspils mērs Aivars Lembergs asi kritizē nesen notikušo Vispārējo Dziesmu un deju svētku rīkotājus.

Daugavpils pilsētas Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Daugavpils pilsētas pašvaldība esot apmierināta ar šo pasākumu, jo mūsu pilsētu pārstāvošie kolektīvi esot dzīvojuši labos apstākļos: viesnīcu tipa numuros, nav pretenziju arī pret ēdināšanu, desmit dienu laikā cilvēki bija apgādāti ar visu normālai dzīvei nepieciešamo.

„Bijām iepriekš parūpējušies par dzīvošanas vietu Dziesmu un deju svētku laikā un vienojāmies par šo jautājumu jau pērnā gada augustā. Pēc Jaunā gada bijām ieradušies Rīgā, lai pārbaudītu, ka viss ir spēkā, apstiprinājām pieteikumu un iesniedzām garantijas vēstules. Tādēļ daugavpiliešiem bija labi dzīvošanas apstākļi”, paskaidroja E.Kleščinska.

Dalība svētkos bija iespējama, pateicoties pašvaldību finansējumam, jo katra svētku dalībnieka uzturēšanai dienā valsts bija iedalījusi 5 latus – 1,10 latus dzīvošanai un 3,90 latus – ēdināšanai. Ņemot vērā augstākminēto, Daugavpilij valsts bija iedalījusi 10 800 latus.

Lai māksliniecisko kolektīvu dalībnieki godam pārstāvētu mūsu pilsētu, būtu enerģijas un pozitīva pilni, pilsētas pašvaldība bija iedalījusi tiem 11 000 latus. Tādējādi kopumā daugavpiliešu dalībai Dziesmu un deju svētkos bija iedalīti 22 000 latu.

Atgādināsim, ka, noslēdzoties vieniem no galvenajiem valsts svētkiem, Latvijas plašsaziņas līdzekļos parādījās informācija, ka Ventspils mērs A.Lembergs esot asi izkritizējis Dziesmu svētku rīkotājus, noslēguma koncerta repertuāru, galvenos diriģentus un pat valdību. Sīkāka informācija pieejama šeit.


Написать комментарий