Latgales audēji gūst panākumus Baltkrievijā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

14. jūlijā Balkrievijas pilsētā Vitebskā noslēdzās festivāls "Slavjanskij bazar", kurā piedalījās arī Viļānu novada Latgales keramiķu un audēju delegācija. 

Šogad pirmo reizi gadatirgus ietvaros notika starptautisks audēju konkurss, kurā piedalījās četrdesmit pārstāves no Baltkrievijas, Ukrainas, Krievijas, Lietuvas un Latvijas.

Divu dienu garumā tika vērtēta tradicionālās (segu, dvieļu, jostu) aušanas prasmes, kā arī dalībnieku izstādītie darbi.

Biedrības "Latgales tradicionālās kultūras centrs "Latgaļu sāta"" pārstāve Astrīda Vucina (Viļānu novada, Dekšāres pagasts), demonstrēja Lielvārdes jostas aušanu, iegūstot 1.godalgu nominācijā "Retas aušanas tehnikas". Vucina arī saņēma aicinājumu piedalīties IV tradicionālās kultūras festivālā, kas nākamgad notiks Jasnaja Poljanā (Krievijā), informē Marika Zeimule.

16.Starptautiskajā tradicionālās mūzikas instrumentu izpildītāju konkursā un festivālā, kas no 7.-9.jūnija notika Postavos, Vitebskas apgabalā koklētāja Latvīte Cirse ieguva pirmo vietu individuālo izpildītāju kategorijā. Konkursā piedalījās tradicionālās mūzikas izpildītāji no Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Latvijas, Lietuvas, Slovākijas un Venecuēlas.

Festivāla programmā uzstājās arī Viļānu novada kapela "Bumburneicas" un deju kopa "Austra", kuri kopā ar biedrības "Latgaļu sāta" pārstāvi Latvīti Cirsi skatītājiem bija sagatavojuši kopīgu koncerta programmu.


Написать комментарий