Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja skolēns – starptautiskās fizikas olimpiādes laureāts

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka svinīgajā Daugavpils skolu skolēnu – dažāda līmeņa olimpiāžu un konkursu laureātu apbalvošanas ceremonijā balvu saņēma arī Krievu vidusskolas-liceja 11.klases skolēns Sergejs Blakunovs, kurš intervijā portālam stāstīja par vēlmi piedalīties 44.Starptautiskajā fizikas olimpiādē.

Daugavpils pilsētas domes Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde paziņoja portālam Gorod.lv, ka starptautiskā olimpiāde, kurā piedalījās 380 skolēni no 80 pasaules valstīm, Dānijas galvaspilsētā norisinājās nedēļas laikā. Jāatzīmē, ka Latviju tajā pārstāvēja pieci skolēni: Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja 11.klases skolnieks Sergejs Blakunovs, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 10.klases skolnieks Rūdolfs Treilis, Rīgas Valsts 1.ģimnāzijas 12.klases skolnieks Māris Seržāns, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas vidusskolas 11.klases skolnieks Luka Ivanovskis,  Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 12.klases skolnieks Armands Garančs.

Pārvaldes pārstāvji atzīmēja, ka fizikas jomā pasaules spēcīgāko skolēnu vidū Latvijas pārstāvju panākumi ir iespaidīgi: ir iegūtas divas bronzas medaļas un divas atzinības, bet visvairāk priecē tas, ka vienu no bronzas medaļām izcīnījis Krievu vidusskolas-liceja skolēns Sergejs Blakunovs.

Daugavpils pilsētas dome un Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde sveic Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja skolēnu Sergeju Blakunovu un skolotāju Tatjanu Maslovu par sasniegumiem pasaules līmenī, izsaka pateicību Sergeja vecākiem par atbalstu un novēl panākumiem bagātu nākamo mācību gadu. Portāls Gorod.lv pievienojas apsveikumiem.


Написать комментарий