Indijas galvaspilsētā pērtiķi nomētā ASV viceprezidentu ar banāniem

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Kā ziņo „ЕвроСМИ”, ASV viceprezidenta Džozefa Baidena vizītes laikā Deli bija kuriozs atgadījums. Indijas galvaspilsētā pērtiķu bars gandrīz izjauca oficiālo ceremoniju, kas bija ieplānota priekš svarīgiem viesiem.

Kuriozā situācija ar pērtiķiem risinājās Amerikas politiķa viesošanās laikā, kas notika memoriālā par godu Indijas atbrīvošanas līderim Mahatmam Gandi. Saskaņā ar protokolu, Džozefam Baidenam kopā ar savu sievu un mazmeitu bija jāpozē fotogrāfiem memoriāla priekšā. Kamēr speciālisti sagatavoja nepieciešamo tehniku un veidoja kompozīciju, mango kokos parādījās pērtiķu bars. Primāti savāca augļus no palmām un citiem kokiem un sāka nomētāt augstās personas, kas bija savākušies.

Par laimi, neviens necieta. Bet pērtiķu uzvedība radīja lielu satraukumu viceprezidenta apsardzē un starp Indijas aizsardzības dienesta pārstāvjiem. Pērtiķi jau ne vienu vien reizi ir iztraucējuši oficiālās ceremonijas Indijas galvaspilsētā pie aizsardzības un ārzemju lietu ministrijas ēkām. Pērtiķus piesaista skaļa mūzika, bet ārzemju viesu tikšanās laikā tiek atskaņotas himnas.


Написать комментарий