Dienvidu pilsētiņas iedzīvotājiem nāksies izvēlēties – vai nu ceļš, vai nu ciematiņš

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kādu laiku atpakaļ portāla Gorod.lv redakcijā vērsās Dienvidu pilsētiņas iedzīvotāja un paziņoja, ka vaļņu ielā 39 tiek plānots nozāģēt kokus, kurus stādīja paši iedzīvotāji. Un viņi ir pret to, lai koki tiktu zāģēti.

Daugavpils PZHKH komentēja situāciju šādi: „Atbildot uz Jūsu vēstuli, paziņojam:

2013. gada 28. jūlijā tiks dzīvojamās mājas Vaļņu ielā 39 dzīvokļu īpašnieku sapulces protokols ar lēmumu par celmu izņemšanu sakarā ar ceļa braucamās daļas paplašināšanu un par zaru nozāģēšanu līdz 4. stāva līmenim. Informējam, ka likums par dzīvokļu īpašumiem vēsta, ka kopīgas sapulces laikā dzīvokļu īpašniekiem ir tiesības rīkoties ar kopīgo īpašumu, kas šajā gadījumā ir koki, kas aug noteiktā zemes apgabalā, kas ir mājas teritorija.”

Pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem №309 no 02.05.2012. un Daugavpils pilsētas domes noteikumiem №27 no 13.12.2012. “Noteikums par koku nociršanu ārpus meža teritorijas” SIA „DDzKSU” komunālās saimniecības vadītājiem nosūtīja iesniegumu ar lūgumu par atļaujas piešķiršanu koku nociršanai.

Pēc komunālās saimniecības vadības atbildes izriet, ka ceļa braucamās daļas paplašināšanu nevar veikt, nenocērtot 10 kokus – 1 osi, 4 ievas, 2 kļavas, 3 egles. Tā kā dzīvokļu īpašnieki nepieņēma lēmumu par šo koku nociršanu, atļauja netika izsniegta. Tomēr pastāv iespēja, ka kopējās sanāksmes laikā mājas, kura atrodas Vaļņu ielā 39, īpašnieki var arī pieņemt lēmumu par augstāk minēto koku nozāģēšanu.

Kad tika mēģināts noskaidrot, kas un kad ir stādījis šos kokus, noskaidrojās, ka SIA „DDzKSU” nav tādas informācijas.

Ar cieņu-
pirmās namu pārvaldes galvenais meistars-
L. Novičenoka
 


Написать комментарий