'Swedbank' ekonomists: kopējais nodokļu slogs ir neizbēgami jāceļ 1

foto: bnn-news.com
foto: bnn-news.com

Lai varētu prasīt no valsts papildu naudu dažādām nozarēm, kopējais nodokļu slogs ir neizbēgami jāceļ, intervijā Latvijas Radio sacīja „Swedbank” galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks.

Atbildot uz jautājumu par pārmērīgajiem iestāžu budžeta prasījumiem, Kazāks norādīja, ka „esam pieraduši runāt skaļāk par citiem, cerot, ka tas dos rezultātu. Tā ir sava veida šantāžas metode, -  jo dramatiskāk savu situāciju zīmēšu, jo būs lielāks sabiedrības atbalsts.„

„Ja gribam lielāku budžetu, tad arī jāmaksā nodokļi. Eiropas Svaienībā (ES) Latvijai ir kāds trešais zemākais iekasētais nodokļu guvums budžetā. Mums tieši ir liels nodokļu slogs darba spēkam, pārējā ekonomika mums ir atlikta ar nodokļiem diezgan viegli.” Tāpat Kazāks norādīja, ka mazāki arī ir kopējie budžeta izdevumi attiecībā pret valsts IKP.

Ceturtdien valdības ārkārtas sēdē turpinās lems par nākamā gada budžetu, tostarp mēģinās panākt vienošanos par darbaspēka nodokļu samazināšanu un nodokļu ieņēmumiem.


Написать комментарий

Interesanti kas šo raksta ir bankas ekonomists. Vai Bankas ir tautas draugs. Bankas pasaulē ir visu problēmu cēlonis. Viņus protams interesē mūs paverdzināt un atstāt tīri tik daudz lai nenosprāgtu badā. Kopējais nodokļu slogs man konkrēti ir krietni lielāks nekā 27%. Ienākuma nodoklis + PVN + NIIN + akcīzes nodokļi alkoholam un degvielai, ceļa un transporta nodokļi.

Kādreiz ja zaudēja darbu varēja rušināties pa piemājas dārziņu un izdzīvot. Tagad bezdarbnieks ar māju var zaudēt savu īpašumu. Man jau sāk likties ka FEODĀLĀ iekārta bija krietni labāka. Šī līdzinās verdzības iekārtai, tik tādā modernākā gaismā. Mēs labprātīgi tai nododamies.