Vilks: ja neizdosies vienoties ar RP, Latvija nākamgad varētu dzīvot ar šā gada budžetu

foto: ekonomika.lv
foto: ekonomika.lv

Ja ar Reformu partiju (RP) netiks panākta vienošanās par nākamā gada budžetu, Latvija nākamgad varētu strādāt ar šā gada budžetu, ceturtdien LNT raidījumam "900 sekundes" norādīja finanšu ministrs Andris Vilks (V).

Vilks atzina, ka kompromisi ir iespējami vien nelielās robežās, un apliecināja, ka nodokļu sloga mazināšana turpināsies arī nākamajos gados. Budžeta saruna noritot pragmatiski un atbilstoši grafikam, norādīja ministrs.

Šobrīd sarunās par nākamā gada budžeta ieņēmumu daļu ir tuvinājušās vairāku koalīcijas partneru pozīcijas tikai Reformu partija (RP) piekāpties aizvien neesot gatava un ir palikusi savās pozīcijās.

"Ja mēs nevaram par budžetu vienoties, tad ejam nākamgad ar šā gada budžetu. Mans redzējums ir skaidrs - nevaram vienoties, nav ko likt uz balsošanu Saeimā. Tāpat nebūs atbalsts. Dzīvojam nākamgad ar šā gada budžetu," norādīja ministrs.

Tāpat Vilks teica, "Mēs sakām, ka nevar tādā tempā IIN mazināt, mums tomēr ir jāpanāk pretī iedzīvotājiem ar zemākiem ienākumiem un ģimenēm, un tie ir pietiekami lieli resursi, kas būtu jānovirza šai jomai, un mēs nevaram domāt tikai par likmju samazināšanu."

Vilks intervijā arī norādīja, ka ideja par darbaspēka nodokļu mazināšanu esot laba, taču kļūda esot bijusi ierakstīt to likumā, turklāt ar konkrētiem iespaidīgiem skaitļiem.

Ceturtdien valdības ārkārtas sēdē turpinās lems par nākamā gada budžetu, tostarp mēģinās panākt vienošanos par darbaspēka nodokļu samazināšanu un nodokļu ieņēmumiem.


Написать комментарий