Ugunsgrēkā cietusī Nairobi lidosta atsākusi darbu; nelaimes iemesli vēl neskaidri

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ugunsgrēkā cietusī Kenijas galvaspilsētas Nairobi lidosta ceturtdien atsākusi darbu, taču nelaimes iemeslus vēl izmeklē, vēsta raidsabiedrība BBC.

Kenijas varas iestādes sākušas izmeklēšanu, lai uzzinātu ugunsgrēka iemeslus. BBC atgādina, ka ugunsgrēks beidzies bez cilvēku upuriem, taču nopietni skāra lidostas darbību, jo tika atcelti vairāki reisi.

Lidostas vadība paziņoja, ka ceturtdien, 8.augustā, tā atsāk savu darbu. No rīta, pulksten 6:30 pēc Latvijas laika lidostā piezemējās lidmašīna no Londonas, plānots, ka ielidos arī reizi no Bangkokas un Kilimandžaro.

Tikmēr vietēji mediji kritizējuši glābēju un lidostas darbinieku darbu, sakot, ka uguns dzēšanai laikus nepiegādāts ūdens.

Jau vēstīts, ka Kenijas galvaspilsētā Nairobi galvenajā Jomo Keniata lidostā trešdien, 7.augustā, izcēlās apjomīgs ugunsgrēks. CNN ziņoja, ka ugunsgrēka dzēšanu kavēja apgrūtināta piekļuve ūdenim.

Kenijas lidosta ir būtiska reģionālā lidosta Austrumāfrikā, nodrošinot daudzus reģionā būtiskus avioreisus. Tie tika norīkoti uz citām lidostām.


Написать комментарий