Jaunas prasības kravu pārvadājumos draud ar rindām uz Latvijas-Krievijas robežas

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

No 14.augusta, iebraucot Krievijā, kravu pārvadātājiem būs jāiesniedz papildu galvojums vai jānoformē tranzīta procedūra vispārējā kārtībā, vai prece būs jāatmuito robežšķērsošanas vietā, vai jāizvēlas preču konvojēšana uz tuvāko pierobežā esošo muitošanas centru, kas varētu radīt garas rindas uz Latvijas-Krievijas robežas.

Pašreizējo kārtību, kad par galvojumu dokumentu kravu pārvadājumiem izmantojama TIR karnete, paredzēts mainīt no 14.augusta, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Sabiedrisko attiecību daļa.

Atbilstoši Krievijas Muitas dienesta sniegtajai informācijai - ja trīs stundu laikā pēc iebraukšanas Krievijā robežšķērsošanas vietā pārvadātājs nevarēs izpildīt jaunās prasības, krava tiks nosūtīta atpakaļ uz Latviju.

Atpakaļ nosūtītajām kravām ir jāiesniedz ievešanas kopsavilkuma deklarācija un nekavējoties jāpiemēro muitas procedūra preču ievešanai Eiropas Savienībā.

VID informē, ka ieviestie ierobežojumi var izraisīt autotransporta dīkstāvi un rindu veidošanos Latvijas un Krievijas robežšķērsošanas vietās.


Написать комментарий