No septembra 1.-6. klašu skolēni varēs ēst pusdienas bez maksas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No šā gada septembra 1.-6. klašu skolēni varēs ēst pusdienas bez maksas, šādu galīgo lēmumu Daugavpils domes deputāti pieņēma 8. augustā.

Noteikumi par atvieglojumiem skolēnu ēdināšanai tika pieņemti jau pagājušā gadā, un jau sākotnēji bija paredzēti tikai sākumskolas skolēniem. Bet tagad bezmaksas pusdienas saņems 1.-6. klašu skolēni vispārizglītojošās skolās.

Šie labojumi no pilsētas budžeta prasīs papildus 125 586 latus, bet 2014. un turpmākajos gados programmai nepieciešamais finansējums sastādīs 515  390 latus.

Finanšu komitejas sēdes laikā, kur nedēļu atpakaļ tika izskatīts šis jautājums, no daudziem deputātiem izskanēja piedāvājumi par to, kuras klases un kādā mērā varētu skart atvieglojumi. Rezultātā, lēmums tika pieņemts tā sākotnējā veidolā, par atvieglojumu piešķiršanu Daugavpils pirmsskolas vecuma bērniem netiek runāts.

Lēmuma pieņemšanas sēdes laikā mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka nākotnē jāizskata jautājums par to, lai piešķirtu atvieglojumus visiem skolēniem līdz pat 12. klasei.
 


Написать комментарий