V. Bojarūns uzskata, ka neuzskaitītā ūdens jautājums ir jārisina MK un Saeimas līmenī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, viens no „sāpīgajiem” jautājumiem Daugavpils iedzīvotājiem ir t.s. neiztērētais ūdens daudzdzīvokļu mājās, tā ir atšķirība, kas parādās starp kopējo skaitītāju un dzīvokļu skaitītājiem, tā katru mēnesi proporcionāli iztērētajam ūdenim tiek sadalīta starp visiem īpašniekiem.

Daugavpils domes deputāts Vladislavs Bojarūns, kas aktīvi iesaistījies pilsētnieku interešu aizstāvēšanā, pēc portāla Gorod.lv lūguma sniedza komentārus par radušos situāciju.

„Problēma ir ne tikai tajā, ka ir radies tāds jēdziens kā „neuzskaitītais ūdens, bet arī tajā, ka ar šo jautājumu vēlas nodarboties tikai māju iedzīvotāji. Neviens ne no apkalpojošās organizācijas, ne no atbilstošās struktūras, ne no domes puses līdz pat šai dienai šo jautājumu nav risinājuši. Iedzīvotāji tika atgrūsti, viņiem neviens neatbildēja uz interesējošiem jautājumiem, tādēļ radās šī problēma. Cilvēki, saņemot atbilstošo informāciju, domāja, ka viņus atkal kāds māna.

Ja runājam par manu māju (un mājām, ar kurām es nodarbojos), tad problēma pastāv ne tikai objektīvu iemeslu dēļ. Es sastapos ar to, ka daļa iedzīvotāju nenorāda precīzu ūdens daudzumu, saskaņā ar saviem skaitītājiem. Līdz pat šim brīdim nav pašvaldības apstiprinātas metodes par to, kā jāskaita ūdens skaitītāju rādītājus – viens raksta tikai trīs pirmos ciparus, kāds cits raksta pārējos ciparus,” stāstīja Vladislavs Bojaruns.

Deputāts uzskata, ka jāvēršas Latvijas Ministru kabinetā, lai mainītu kārtību, kas paredz, ka, ja trīs mēnešu laikā ūdens zudums sastāda 20%, tad iedzīvotājiem rakstiskā veidā ir jāvēršas pie pakalpojumu sniedzējiem, kas 6 mēnešu laikā veic atbilstošus darbus, lai noskaidrotu un paskaidrotu iedzīvotājiem zudumu iemeslu. Deputāts arī uzskata, ka 6 mēnešu termiņš ir pārāk liels, bet dažās DzKSU mājās ne vienmēr tiek uzrādīts šis zudums, un iedzīvotājiem tādā gadījumā nav tiesību nekur vērsties.

„Es nerunāšu pašvaldības vārdā, bet kā pilsētas iedzīvotājs varu sacīt, ka laikam jau pašā sākumā ar skaitītājiem kaut kas nebija kārtībā. Es no Vācijas atvedu skaitītājus, kas reaģē uz ūdens temperatūru, bet man pateica, ka es tos nedrīkstu uzstādīt.

Es domāju, ka tie cilvēki (gan valstī, gan pašpārvaldē), kuriem būtu jānodarbojas ar šo jautājumu, izturas pret to ļoti pavirši. Cilvēkiem bija paziņots, ka pēc skaitītāju ierīkošanas problēmu nebūs. Pēc tam, kad daudzi tos uzstādīja, parādījās kopējais skaitītājs, no kura tika ņemti rādītāji.

Tā nav tikai pašvaldības vai DzKSU vaina, šim jautājumam ir jānonāk līdz MK un Saeimai. Jāatrod juristi, šī visatļautība ir jāizbeidz.
Mums solīja, ka pēc skaitītāju ierīkošanas problēmu nebūs. Man ir avīzes par valdības paziņojumiem, kas to pierāda, bet mēs atkal esam sākuma punktā. Šī problēma ir jārisina valsts līmenī,” sacīja V. Bojarūns.

Deputāts arī atzīmēja, ka Vecāko asociācijā šobrīd tiek veikta uzskaite un sagatavotas rekomendācijas. Runāts tiek par konkrētiem datumiem, kad tieši ir jāgatavo piezīmes par dzīvokļa skaitītāju rādītājiem, cirkulāciju.

V. Bojaruns arī uzskata, ka jāsadarbojas arī ar iedzīvotājiem ar reklāmu un plašsaziņas līdzekļu palīdzību, lai cilvēki saprastu, ka skaitītāju rādītāju neuzrādīšana ir pielīdzināma krāpšanai. Deputāts uzskata, ka skaitītājus jāierīko arī pašvaldības dzīvokļos, jo līdz pat šim brīdim dažu dzīvokļu iedzīvotāji, maksājot par 10 kubiem ūdens, izlieto ievērojami vairāk.


Написать комментарий