Vācijas pilsētā Mellē tagad būs Jēkabpils skvērs

foto: Laura Afanasjeva
foto: Laura Afanasjeva

No 31. jūlija līdz 3.augustam, Vācijas pilsētā Mellē norisinājusies 7. Latvijas-Vācijas sadraudzības pašvaldību konference, kurā piedalījušies arī pārstāvji no Jēkabpils, portālam "Delfi" ziņo novada sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Afanasjeva.

Paralēli konferecei noticis arī jauniešu forums, kura 25 Latvijas un Vācijas jaunieši no 45 000 stikla gabaliņiem radīja unikālu mozaīku ar abu pilsētu ģērboņiem. No mozaīkas tiks izgatavotas flīzes, ko izvietos konferences laikā atklātajā Jēkabpils skvērā Mellē, Gronenberga parkā.

Atklāšanas pasākumā Melles mērs A.Berghēgers un A.Kraps pie skvēra sienas svinīgi pielika plāksnīti "Jēkabpils-Platz". Jēkabpils pilsētas vārdā skvēram tika pasniegti četri akmens bruģīši ar lūša ķepas nospiedumu, aicinot skvēra apmeklētājus doties pa lūša pēdām uz Jēkabpili.

Jēkabpils skvērs Gronenberga parkā ir jau trešais laukums, kas veltīts Melles sadraudzības pilsētām. Parkā atrodas arī skvēri, kas veltīti Jaunmellei Amerikas Savienotajās valstīs un Nigdei Turcijā. Mellei kopumā ir 13 sadraudzības pilsētas.


Написать комментарий