V.Dombrovskis: Būtisks ir nevis pats reemigrācijas plāns, bet valsts ekonomiskā attīstība

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nesen valdība apstiprināja iedzīvotāju reemigrācijas plānu, kura lielākā daļa pasākumu tiks īstenota nākamgad, to finansējumam 2014.gada budžetā paredzēti 2,4 miljoni latu.

LR premjerministrs Valdis Dombrovskis komentēja portālam Gorod.lv pasākumus, kuri tiks īstenoti triju gadu laikā:

„Pasākumu mērķis ir saglabāt sakarus ar Latvijas iedzīvotājiem, kuri atrodas ārzemēs. Piemēram, sniegt bērniem iespēju piedalīties Latvijas vasaras skolās, popularizēt darba iespējas Latvijā. Uz to ir vērsti arī grozījumi Pilsonības likumā, kuri paredz dubulto pilsonību.

Tomēr jāatzīst, ka pats būtiskākais šajā plānā ir valsts ekonomiskā attīstība. Lai mēs varētu reklamēt darbavietas Latvijā, lai iedzīvotāji atgrieztos, pirmkārt, šis darbavietas ir jārada. Tādēļ uzskatu, ka reemigrācijas plāns ir cīņa ar sekām, bet mums jāstrādā pie ekonomikas attīstības.

Runājot par Latgales reģionu, mēs plānojam sakārtot reģiona industriālo infrastruktūru, piesaistīt investīcijas uzņēmējdarbības attīstībā, lai Latgalē tiktu radītas jaunas darbavietas un cilvēkiem būtu, kur atgriezties”.

Savukārt, uz jautājumu, vai valdība cer uz kādu noteiktu iedzīvotāju procentu, kuram jāatgriežas valstī, premjerministrs atbildēja sekojošo: „Reemigrācijas plāns nav pats būtiskākais, kas noteiks atgriezušos iedzīvotāju skaitu, šajā gadījumā ir svarīga valsts ekonomiskās situācijas attīstība”.


Написать комментарий