Latvijas „Grand Prix” uzvar Henkoks, Ļebedevs tiek pusfinālā

Sestdien Daugavpilī Latvijas “Grand Prix” posmā spīdvejā par uzvarētāju kļuva amerikānis Gregs Henkoks, bet daugavpilietis Andžejs Ļebedevs spēja tikt līdz pusfinālam, kur palika trešajā vietā, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

„Lokomotīves” stadions sestdienas vakarā bija pilns, jo pēc četru gadu pārtraukuma „Grand Prix” atgriezās Daugavpilī! Latvijā viesojās visi labākie pasaules spīdvejisti un starp viņiem bija arī tikai 18 gadus vecais Andžejs Ļebedevs. Rezervē palika Vjačeslavs Giruckis (vienā braucienā piedalījās, bet palika bez punktiem) un Maksims Bogdanovs.

Starp galvenajiem favorītiem tika nosaukti abi kopvērtējuma līderi Emīls Saifutdinovs un Tajs Vofindens. Taču Saifutdinovs brauca neveiksmīgi, beigās paliekot ārpus pusfināla. Vofindens brauca labāk, bet arī viņam uzvarēt neizdevās – trešā vieta.
Kā allaž, Daugavpilī lielisks bija amerikānis Gregs Henkoks. Mūsu trekā viņš bija triumfējis jau 2006. un 2009. gadā, tagad šiem tituliem pievienojot arī šī gada uzvarētāja kausu. Henkoks finālā sīksti cīnījās ar austrālieti Dārsiju Vordu, kurš palika otrais.
Lielisku sniegumu nodemonstrēja latvietis Andžejs Ļebedevs, kurš sensacionāli tika pusfinālā. Savā pirmajā braucienā viņš ieņēma otro vietu, tad palika bez punktiem, bet trešajā piegājienā uzvarēja visus konkurentus. Ceturtajā braucienu sērijā Andžikam viens punkts, bet noslēdzošajā braucienā otrā vieta un divi punkti. Ar astoņiem punktiem Ļebedevs ieņēma astoto vietu, kas ļāva piedalīties pusfinālā.

Pēc vāja starta Ļebedevs turpināja cīnīties un uz brīdi bija pakāpies pat uz otro vietu, taču kļūda pēdējā apļa pirmajā virāžā finālā tikt neļāva. Savā pusfinālā viņš palika trešais, bet kopvērtējuma summā bija astotais. Andžejs pelnīti izpelnījās aplausu jūru no sanākušajiem līdzjutējiem.

Pēc apbalvošanas ceremonijas bija grandioza uguņošana, pēc kuras spīdveja svētki turpinājās stadionā „Celtnieks”.

Jau svētdien Daugavpils „Lokomotīve” aizvadīja Polijas 1. spīdveja līgas 2. posma pirmās sacīkstes, viesos ar 30:60 piekāpjoties Gdaņskai. Mūsu komanda bija spiesta iztikt bez traumētā Ķasta Puodžuka, kura vietu ieņēma Vadims Tarasenko. Tarasenko gan atveda tikai divus punktus. Labākais mūsējiem bija Ļebedevs, kura rēķinā 10 punkti.



Написать комментарий