Līdz šim laikam nav zināms, kad Daugavpilī tiks lauzts līgums ar SIA „Batergo”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līgums ar SIA „Batergo” par siltumenerģijas piegādi vienā no Daugavpils siltumstacijām, kas izraisījis dažu vietējo politiķu un pilsētnieku neapmierinātību, pagaidām netiks lauzts, kad tas varētu notikt, nav zināms.

Pēc pilsētas domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša vārdiem, ir izveidota un labi strādā deputātu grupa, kura rūpīgi pēta situāciju ar noslēgtajiem līgumiem.

„Cik man ir zināms, šī grupa ir pieaicinājusi ekspertus, no kuriem tiks saņemta papildinformācija. Vēlāk tiks sagatavota analīze, kuru izskatīs Domes deputāti”, paskaidroja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs.

Viņš uzsvēra, ka, neskatoties uz to, ka pieaicināto ekspertu atalgojuma apmērs pagaidām nav zināms, tas nebūs tik liels, kā iepriekšējā sasaukuma domes šāda veida pakalpojumiem iedalītie līdzekļi. „Tie nebūs desmitiem tūkstoši latu”, piebilda J.Lāčplēsis.

Savulaik dažu pašreizējo pilsētas domes deputātu priekšvēlēšanu kampaņu viens no galvenajiem punktiem bija „tūlītēja līguma laušana ar „Batergo””.

Pēc J.Zaiceva iniciatīvas pie Domes ēkas notika mītiņš, kura dalībnieki skaļi protestēja pret šo līgumu.

Atgādināsim, ka jūlija beigās Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti atbalstīja lēmumu par darba grupu izveidi, viena no kurām nodarbosies ar uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtajiem līgumiem. Grupā darbojas 5 cilvēki deputāta Jevgeņija Careva vadībā.

Tika runāts, ka minētā darba grupa darbosies 3 mēnešus, šajā laikā tai jāapkopo visa savāktā informācija un jānodod tā pilsētas Domes deputātu izskatīšanai.

Tiesa, pēc kāda laika viens no darba grupas locekļiem paziņoja, ka nepieciešamības gadījumā darba grupas pastāvēšanas laiks varētu tikt pagarināts.


Написать комментарий