Rūpniecības produkcijas ražotāju cenām 1,4% kāpums

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Šā gada jūlijā, salīdzinot ar jūniju, kopējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā samazinājās par 0,1%.

Vietējā tirgū realizētajai produkcijai ražotāju cenas palielinājās par 0,3%, bet eksportētajai produkcijai tās samazinājās par 0,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Ietekmīgākais cenu pieaugums bija koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā (par 0,7%), pārtikas produktu ražošanā (par 0,5%) un elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (par 0,3%).

Lielākā pazeminošā ietekme bija cenu samazinājumam datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā (par 22,7%) un atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā; materiālu pārstrādē (par 1,3%).

Šā gada jūlijā salīdzinājumā ar pagājušā gada jūliju kopējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā palielinājās par 1,4%. Ražotāju cenas vietējā tirgū realizētajai produkcijai pieauga par 0,7%, bet eksportētajai – par 2,3%.

Ietekmīgākie cenu pieaugumi bija pārtikas produktu ražošanā (par 3,7%), koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā (par 2,4%) un metālu ražošanā (par 5,7%).

Lielāko pazeminošo ietekmi atstāja cenu samazinājums datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanā (par 22,6%) un atkritumu savākšanā, apstrādē un izvietošanā, materiālu pārstrādē (par 7,2%).


Написать комментарий