Skaisti un sirsnīgi nosvinēti Balvu novada svētki

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Ar skaistu svētbrīdi un svinīgu pūtēju orķestra "Balvi" (diriģents Egons Salmanis) koncertu Balvu evaņģēliski luteriskajā baznīcā 17. augustā iesākās Balvu novada diena.

Tas bija skaists ievads pasākumiem, kuri turpinājās visas dienas garumā.

Pilsētas parkā līdz pat vakaram notika amatnieku tirgus. Savu preci piedāvāja maizes cepēji un alus darītāji, adītāji, audēji un citi rokdarbnieki. Īpašā vietā – keramika. Kā atzina keramiķe Jolanta Dundeniece, apmeklētāji ne vien apskatījuši, bet arī iegādājušies košos māla traukus. Līdz pat vēlam vakaram varēja aplūkot un iegādāties arī Rūjienas metālkalēja unikālos darinājumus.

Sava programma bija arī bērniem - lielais cirks, balonu izlocīšana, radošās darbnīcas, piepūšamās atrakcijas, vizināšanās ar poniju un citas aktivitātes.

Jautrajos startos parka centrā sacentās visu pagastu un pilsētas 22 ģimenes. Tie tiešām izdevās – prieks un azarts bija neviltots.

Pēcpusdienā skatu laukumā pie Balvu ezera muzicēt un lasīt dzeju kopā sanāca vietējie tautas muzikanti un novada dzejnieki. Neviltoti pateicības vārdi izskanēja par šīm jaukajām stundām, kad tikās dzeja un dziesma. Dalībnieku skaits bija kupls – sevi pieteica vairāk nekā 20 tautas talanti. Pasākuma vadītāja Maija Laicāne teica paldies visiem par atsaucību un skaisto tikšanos.

Novada dienas ietvaros tika sveikti konkursa "Sakoptākais īpašums" dalībnieki. Sakot paldies par lielo darbu, kas ieguldīts sētu sakopošanā, Balvu novada Domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Dimitrijevs vēlēja neapsīkt šajā darbā, mācīties vienam no otra.

"Sakoptākais īpašums" vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja Žanete Mārtuža iepazīstināja ar konkursa gaitu, dalībniekiem un uzvarētājiem. Balvas saņēma :"Vārpas", Vectilžas pagasts, "Līkuma mājas", Kubulu pagasts un "Paradīzes putni", Bērzkalnes pagasts, Balvu pilsētā - Lauku iela 34 un Līču iela 5.

Balvu pilsētā Novada dienā sagaidījām viesus gan no visiem mūsu desmit pagastiem, gan tautas mākslas kolektīvus no sadraudzības pilsētām Baltkrievijā, Lietuvā un Polijā. Viesu kolektīvi ciemojās arī Bērzkalnes un Vīksnas pagastos, kur sniedza skaistus koncertus.

Lietuvas Kupišķu rajona Salamiestis lauku kapela "Dvaras" vadītājs Almantas Totoris atzina, ka viņus visvairāk iespaidojis lieliskais pūtēju orķestra sniegums garīgās mūzikas koncertā no rīta baznīcā. Lietuviešu viesi Balvos bija pirmo reizi, un viņiem te patika. Savukārt Bērzkalnē lietuvieši priecājās, ka koncerta laikā izdevās iekustināt publiku, kas dejoja līdz.

Radošajā svētku gājienā, kurā, kā jau ierasts pēdējos četrus gadus, piedalījās Balvu pilsētas iestāžu, uzņēmumu darbinieki, pagastu iedzīvotāji un citi interesenti.

Sevišķi radoši izpaudās pašvaldības uzņēmuma "SAN-TEX" "sievietes", Lazdulejas un Bērzpils pagasti, Balvu sporta skola un citi. Savukārt Balvu Centrālās bibliotēkas radošais kolektīvs svētku dalībnieku pulkā devās neierastā, virtuālā formātā, kas nebija ievietojams starp solu rindām estrādē.

Atzinības rakstu pasniegšana cienījamiem novada cilvēkiem iesākās ar novada Domes priekšsēdētāja uzrunu. Par to, ka šīs atzinības tiešām ir pelnītas, liecināja daudzie apbalvotajiem pasniegtie ziedi.

Skaists bija muzikālās apvienības "Vintāža" vieskoncerts. Jāpiebilst, ka šī četrpadsmit mūziķu grupa veido pagājušā gadsimta otrās puses latviešu estrādes skaņdarbu muzikālas restaurācijas. Viņi atskaņo sen aizmirstas un varbūt pat nedzirdētas dziesmas. Svētki noslēdzās ar jautrām dziesmām un dejām ballē, ko spēlēja grupa "Disko Drostaliņas".



Написать комментарий