Grupa «Oranžās brīvdienas» piedāvā koncertfilmu

foto: facebook.com/oranzas
foto: facebook.com/oranzas

Latviešu turbofolka ansamblis "Oranžās brīvdienas" piektdien, 23.augustā Esplenādē Rīgā prezentēs koncertfilmu "Pa kājām".

Filmu veidojuši neatkarīgās video studijas "Komūna 7" videomākslinieki Rihards Gēcis un Māris Mīlgrāvis.

Tas abiem ir pirmais šāda veida projekts, taču zināma pieredze video lauciņā dažādos citos žanros ir uzkrāta. Ar "Oranžās brīvdienas" mūziķiem sadarbība aizsākta jau veidojot videoinstalācijas Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas ceremonijai.

Tūlīt pēc tam arī dzimusi ideja par kopīgas filmas uzņemšanu, kur par pamatu ņemts "Oranžās brīvdienas" 13 gadu jubilejas pasākums Pa kājām (Rīga - Liepāja - Rīga). "Tā nav kārtējā filma, kas aprobežojas tikai ar grupas koncertu, bet gan vairāk dokumentāls vērojums un liecība uz šī brīža Latvijas pagrīdes mūzikas skatuvi caur "Oranžās brīvdienas" redzespunktu. Tas ir pats koncerts, ceļš līdz koncertam, tas, kā cilvēki šodien atpūšas un nedaudz arī daži inscinējumi," tā viens no filmas autoriem R.Gēcis.

Arī paši "Oranžās brīvdienas" mūziķi ir gandarīti, ka izdevies īstenot ko tādu. "Paši esam veidojuši salīdzinoši daudz video par sevi. Noteikti būs interesanti redzēt, kā tas viss izskatās no pavisam citu un ar grupu nesaistītu cilvēku skatapunkta. Vēl filmu redzējuši neesam un ar nepacietību gaidam pirmizrādi. Atstājām visu autoru ziņā un tapšanas procesā, neskaitot galvenās idejas apjausmu, neesam jaukušies," saka "Oranžās brīvdienas" līderis Ints Ķergalvis.

Filmas prezentācija kultūras vasarnīcā "Esplenāde 2014" piektdien pl. 22.00, uzreiz pēc "Oranžās brīvdienas" koncerta, kas sāksies ap 21.00. Turklāt vienlaicīgi filma būšot skatāma uz vairākiem "Esplenādes 2014" lielajiem ekrāniem.


Написать комментарий