Daugavpils novadu apmeklēs viesi no ārzemēm

foto: Press foto
foto: Press foto

Portāls Gorod.lv jau vēstījis, ka no 4. līdz 12.septembrim Daugavpils novadā notiks pasākumi starptautiskā projekta ietvaros, kurš pulcēs 25 jauniešus no Latvijas, Serbijas, Maķedonijas, Horvātijas un Azerbaidžānas.

Daugavpils novada domes jaunatnes projektu koordinatore Iluta Kriškijāne portālam Gorod.lv pastāstīja, ka 7.augustā programmas „Jaunieši darbībā” ietvaros vairāku valstu pārstāvji apmeklēja mūsu novadu un apsprieda starptautiskā jauniešu projekta programmu.

I.Kriškijāne atzīmēja, ka ārzemju viesiem – jauniešu grupu līderiem – ļoti patika mūsu valsts daba, viss šķita interesants un jauns, pat tik īsā laikā (divās dienās) tika kliedēti vairāki stereotipi par mūsu valsti un tās iedzīvotājiem.

Veidojot jauniešu projekta programmu, tika nolemts, ka nedēļas garumā jaunieši no piecām valstīm dalīsies savā pieredzē, tiksies ar Daugavpils novada domes pārstāvjiem, dosies uz Naujenes bērnu namu. Pasākuma programmā bija paredzēta kultūras vakaru rīkošana, video veidošana par brīvprātīgo darbu, iepazīšanās ar Daugavpils novadu un Daugavpili.

Pēc I.Kriškijānes vārdiem, šīs projekts tika izveidots, pateicoties aktīviem jauniešiem no Kalupes un Višķu pagastiem, kuri pagājušajā gadā piedalījās projektā Serbijā, un tagad jaunieši nolēma pielietot gūto pieredzi Latvijā.

Atgādināsim, ka projekta „Brīvprātīgais darbs kā jauniešu nodarbinātības veicinātājs” mērķis ir brīvprātīgā darba attīstīšana, jauniešu konkurētspējas paaugstināšana darba tirgū.


Написать комментарий