P.Dzalbe: Ierosināts kriminālprocess pret Daugavpils DzKSU

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, Iepirkumu uzraudzības birojs rekomendēja Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmumam (DzKSU) organizēt jaunu konkursu par sašķidrinātās gāzes piegādi daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem.

Pēc Biroja domām, DzKSU un SIA „Latvijas propāna gāze” starpā noslēgtais līgums tika noslēgts, pārkāpjot Publisko iepirkumu likumu, jo netika veiktas visas nepieciešamās procedūras. Birojs ieteica jaunas iepirkumu procedūras rīkošanu, savukārt vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka līgums ir jālauž, jārīko jaunā iepirkumu procedūra, pateicoties kurai izdotos samazināt sašķidrinātās gāzes cenu.

Savukārt SIA „Latvijas propāna gāze” uzskata šo paziņojumu par nepamatotu un nekompetentu, saskatot tajā citas kompānijas lobēšanu. Sīkāka informācija ir pieejama šeit.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paziņoja portālam Gorod.lv, ka viņš esot saņēmis Daugavpils pašvaldības policijas un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vēstuli, kurā tiek paziņots par kriminālprocesa uzsākšanu pret DzKSU amatpersonām, kuras pārkāpa likumu, noslēdzot līgumu ar SIA „Latvijas propāna gāze” bez konkursa rīkošanas. Vicemērs neminēja, cik ilgi varētu turpināties izmeklēšana, jo esot nepieciešams savākt faktisko materiālu.

Paziņojumu par gāzes piegādes sistēmu demontāžu P.Dzalbe uzskata par nepamatotu. Pēc viņa vārdiem, savulaik SIA „Latvijas propāna gāze” esot mēģinājusi kaut līdzīgu Ventspilī, bet rezultātā kompānija tika sodīta ar lielu naudas sodu. Neskatoties uz kompānijas apgalvojumiem, vicemērs ir pārliecināts, ka antimonopola likums paredz iedzīvotāju nepārtrauktu nodrošināšanu ar gāzi.

„Mūsu pilsētas vēsturē jau bija līdzīga situācija: firma „Binders” griezās tiesā ar līdzīgu sūdzību. Mēs visi labi atceramies, ar ko viss beidzās”, atzīmēja vicemērs.

P.Dzalbe paziņoja, ka jautājums par jaunā konkursa par sašķidrinātās gāzes piegādi rīkošanu tiks lemts, kad DzKSU pagaidu vadītāja Vera Raģele iesniegs savu problēmas redzējumu. Turklāt tieši uzņēmuma vadītājai jāorganizē šī procedūra saskaņā ar likumu.

Līgums par sašķidrinātās gāzes piegādi Daugavpils daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās ar SIA „Latvijas propāna gāze” tika noslēgts 2007.gadā, 2012.gada 1.septembrī tas tika pagarināts vēl uz 5 gadiem.


Написать комментарий