Daugavpils vadība apsolīja, ka pilsētas skolotāji tomēr saņems naudas prēmijas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis paziņoja portālam Gorod.lv, ka Daugavpils pilsētas domes deputāti neiebilst pret nauda prēmiju piešķiršanu Daugavpils pedagogiem.

„Ar pilsētas Izglītības pārvaldi mums bija noruna, ka daļu šīs naudas dome izdalīs no saviem rezerves līdzekļiem. Ja paspēsim, skolotāji saņems naudas balvas oktobrī pirms saviem profesionālajiem svētkiem. Sliktākajā gadījumā tas notiks nedaudz vēlāk – pirms Latvijas Neatkarības dienas vai Ziemassvētkiem.

Mēs to apsolām un savu solījumu izpildīsim, kaut gan mēs to varētu izdarīt arī agrāk, bet Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde ar lielu kavēšanos iesniedza lūgumu par naudas prēmiju izdalīšanu Daugavpils pedagogiem”, - paskaidroja vicemērs.

Atgādināsim, ka pirms jaunā mācību gada Daugavpils skolotāji nesaņēma ne prēmijas, ne naudas balvas.

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes budžetā nauda šādām izmaksām nav paredzēta, bet pēc pērnā gada pieredzes ar iniciatīvu par šādu prēmiju izmaksu nāca klajā paši Daugavpils pilsētas domes deputāti.

Pirmais vicemērs Jānis Dukšinskis agrāk ziņoja, ka šādu naudas pabalstu piešķiršanai bija nepieciešama savlaicīga dokumentu iesniegšana budžeta korekcijai jūlijā, bet tas nenotika. Rezultātā vilciens ir aizgājis, bet pedagogi palikuši bez prēmijām.

Tomēr, ja pilsētas pašvaldības deputāti tik tiešām rūpējas par pilsētniekiem, tad varētu sasaukt ārkārtas domes sēdi, kurā varētu izskatīt labojumu ieviešanu pilsētas budžetā. Šim nolūkam nepieciešama 8 no 15 tautas kalpu piekrišana. Pretējā gadījumā runa vienkārši varētu būt par vēlēšanos diskreditēt dažas amatpersonas.


Написать комментарий