Šodien notiks pirmie pasākumi Daugavpils novada dienu ietvaros

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 17.septembrī, sākas Daugavpils novada dienas – pirmie pasākumi norisināsies Vaboles pagastā.

Jāatzīmē, ka Daugavpils novada dienu moto šogad ir „Veram vaļā amatu lādi!”, tādēļ plkst.13:00 Skrindu dzimtas muzejā notiks tradicionālo amatu diena „Maiziet’ muna boguoteiba”.

Daugavpils novada dienu pasākumiem veltītajā preses konferencē novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska paziņoja, ka svētku galvenie pasākumi norisināsies brīvdienās, 21.septembrī, un tiks veltīti vietējiem ražotājiem.

Augstākminēto apliecināja arī Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas projektu koordinators Jāzeps Krukovskis, kurš atzīmēja, ka dalībai pasākumos ir pieteikušies 67 tirgotāji no Daugavpils novada, 21.septembrī savu produkciju piedāvās arī Daugavpils un Ilūkstes novadu apvienība „Kaimiņi”, Daugavpils pilsētas amatnieki, viesi no Rīgas un Lietuvas. Pircējus gaida plašs sieru, gaļas izstrādājumu un medus klāsts.

„Protams, gadatirgū skanēs mūzika, notiks sporta un citi interesanti pasākumi”, teica Janīna Jalinska.

Daugavpils novada Kultūras centra direktore Inta Uškāne pastāstīja, ka no paša rīta tirdziņa apmeklētājus priecēs Naujenes Mūzikas un mākslas skolas instrumentālais ansamblis.

Savukārt pēc Daugavpils novada dienu atklāšanas plkst.10:00 uzstāsies folkloras kopa „Rūžupus veiri”, plkst.11:00 – grupa „Patrtioti.lg”, plkst.12:00 notiks tautas deju ansambļa „Līksme” koncerts, bet plkst.12:30 uzstāsies Rēzeknes zaļo pakalnu koris. Plkst.13:30 apmeklētājus izklaidēs jauniešu grupa „bez PVN”.

Darbosies arī radošās darbnīcas, kurās visi interesenti tiek aicināti piedalīties.

Daugavpils novada domes Sporta nodaļas vadītājs Eduards Lihoveckis atzīmēja, ka neilgi pirms Daugavpils novada svētku noslēguma, plkst.13:30 notiks pasaules rekorda svarbumbu celšanā veterāniem labošana. Vladimirs Petrovs no Naujenes plāno uzlabot savu rekordu un 16 kg smago svarbumbu 2 minūšu laikā pacelt vairāk nekā 51 reizi.

Pēc Daugavpils novada domes priekšsēdētājas Janīnas Jalinskas vārdiem, iecienītākā Daugavpils novada dienu izklaide ir „Lauku gardumu iela”, kurā šoreiz produkciju prezentēs visi 19 novada pagasti. Jāatzīmē, ka, iegādājoties preces no Daugavpils novada tirgotājiem ne mazāk kā 1 Ls vērtībā, visi interesenti saņems talonu „Lauku gardumu ielas” ēdienu baudīšanai.


Написать комментарий