Mesi ar hat-trick veicina Barcelona pārliecinošo uzvaru pār Ajax

foto: globalfutureevents.ru
foto: globalfutureevents.ru

UEFA Čempionu līgas H grupas mačā trešdien Spānijas futbola grands "Barcelona" ar rezultātu 4:0 (1:0) pārspēja Nīderlandes vienību Amsterdamas "Ajax".

Abiem titulētajiem Eiropas klubiem šī bija pirmā oficiālā savstarpējā spēle. Tāpat mačs bija zīmīgs ar to, ka Čempionu līgā debitēja talantīgais brazīlietis Neimars.

Spēles pirmos vārtus 22.minūtē guva Lionels Mesi, un pirmajā puslaikā rezultāts vairs nemainījās. Savukārt 55.minūtē Mesi dubultoja "Barcelona" pārsvaru mačā, bet 59.minūtē Heralds Pikē panāca jau 3:0. Spēlei punktu pielika Mesi, kurš 75.minūtē guva trešos vārtus un 27.reizi savā karjerā izcēlās ar "hat-trick".

Pēc šī mača Mesi Čempionu līgā ir guvis 62 vārtus, kas ir otrais labākais rādītājs turnīra vēsturē. Viņš atpaliek tikai no Raula, kas prestižākajā klubu turnīrā guvis 71 vārtus.

Otrā H grupas spēlē itāļu "AC Milan" ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Skotijas vienību Glāzgovas "Celtic".

Tikmēr E apakšgrupā negaidītu zaudējumu piedzīvoja Londonas "Chelsea", kas savā laukumā ar rezultātu 1:2 (1:0) piekāpās Šveices "Basel" vienībai.

"Chelsea" komandā vārtus guva Oskars, bet uzvarētājiem precīzi sita Mohamads Salahs un Marko Štrellers.

Otrā šīs grupas spēlē Gelzenkirhenes "Schalke 04" no Vācijas ar 3:0 (0:0) pārspēja Rumānijas vienību Bukarestes "Steaua".

Savukārt F grupā Marseļas "Olympique" ar 1:2 (0:0) savā lakumā piekāpās Londonas "Arsenal", bet itāļu "Napoli" ar 2:1 (1:0) pārspēja Dortmundes "Borussia". Tikmēr G grupā Madrides "Atletico" ar 3:1 (1:0) pieveica Krievijas klubu Sanktpēterburgas "Zeņit, bet Vīnes "Austria" piekāpās "Porto" no Portugāles - 0:1 (0:0).


Написать комментарий