Daugavpils pilsētas dome apstiprinās skolu direktoru un bērnudārzu vadītāju jaunas darba algas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šā gada 19.septembrī Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas un Finanšu komitejas sēžu gaitā deputāti apsprieda un nodeva izskatīšanai Domes sēdē jautājumu par pilsētas skolu direktoru un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju darba algām.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paskaidroja, ka lēmums par skolu direktoru un pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju darba algu apmēra apstiprināšanu tika pieņemts, pamatojoties uz Domes pagājušā gada lēmumu par darba algu apmēru, ņemot vērā skolēnu un audzēkņu skaitu.

Šogad tika grozīta 9.vidusskolas direktora darba alga, jo šajā skolā ir palielinājies skolēnu skaits, kā rezultātā tika palielināta arī darba alga. Daugavpils valsts ģimnāzijas direktoram šogad piemaksās 28 latus par viesnīcu, bet 17.vidusskolas direktoram – 48 latus par programmas īstenošanu ieslodzījuma vietās (41 cilvēks).

Deputātiem paskaidroja, ka direktoru darba algas tiek izmaksātas no valsts dotācijām un saskaņā ar MK apstiprināto metodiku. Darba algu palielināšanu par 10% nodrošina pašvaldība, kas arī esot paredzēts MK noteikumos. Iepriekš bijis tikai viens izņēmums – „Saules skola”, kuras direktores atalgojumu finansē Kultūras ministrija, tomēr komiteju sēžu gaitā deputāti nolēma, ka Dome piemaksās 10% arī šīs skolas direktorei.

Arī pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju darba algas tiek aprēķinātas, ņemot vērā audzēkņu skaitu un tiek finansētas no pašvaldības budžeta, izņēmums ir tikai specializētās pirmsskolas izglītības iestādes, kuru vadītāju atalgojumu finansē valsts.

Tādējādi šajā mācību gadā Daugavpils skolu direktoru vidū vislielākā darba alga ir 17.vidusskolas direktoram – 824 lati, 771 latu pelnīs Krievu vidusskolas-liceja, 3., 9., 10., 13., 15., 16.vidusskolu direktori. Lēmuma projektā minētā zemākā darba alga bija „Saules skolas” direktorei – 550 lati (ar piemaksu – 605 lati), 1.speciālās pamatskolas direktoram (570 lati) un Logopēdiskās internātpamatskolas direktoram (642 lati).

Pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāju vidū lielāko darba algu saņems 24.pirmsskolas izglītības iestādes vadītāja (328 bērni) – 585 latus, zemāko – 6., 8., 11., 22.pirmsskolas izglītības iestāžu vadītāji (492 latus).

Lēmuma projekta apspriedes gaitā Izglītības un kultūras jautājumu komitejas locekļi apsprieda pedagogu atalgojumu, direktoru iepriekšējās darba algas un to, ka direktoru darba algas vajadzētu palielināt. Tomēr lēmuma projekts tika nodots izskatīšanai Domes sēdē tikai ar vienu grozījumu, kas attiecās uz „Saules skolas” direktoru. Galīgais lēmums tiks pieņemts pilsētas domes sēdē pēc nedēļas.


Написать комментарий