Izskanējis pirmais koncerts par godu Daugavpils Mūzikas vidusskolas 90 gadu jubilejai

foto: Daugavpils Mūzikas vidusskola
foto: Daugavpils Mūzikas vidusskola

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Daugavpils Mūzikas vidusskola gatavojās 90 gadu jubilejas svinībām. 

Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktora vietniece Ilona Sajevska paziņoja portālam, ka 17.septembrī notika pirmais svētku koncerts.

Pēc Mūzikas skolas pasniedzējas Olgas Gončarovas vārdiem, jubilejai veltītie koncerti notiks mēneša laikā – tika izstrādāta izvērstā forma ar uvertīru, izstrādājumu un kodu.

„Pēc dramaturģiskās ieceres uvertīra ir ne tikai uzstāšanās, bet arī ieprogrammēta perspektīva. Perspektīva parasti ir saistīta ar attīstību. Bet pagaidām ir jaunā mācību gada sākums, svētku koncertu sākums. Nākamo mūziķu prasmju un iemaņu attīstības sākums.

Par pirmajiem apsveikumiem dzimšanas dienā parūpējās jaunie mūziķi, kuri izcēlās dažādos konkursos un festivālos. Jaunie mūziķi nodemonstrēja ļoti dažādu mūzikas instrumentu pārvaldīšanu – M.Stašāne spēlēja kokli, D.Šumskis – vijoli, A.Dubovskis – akordeonu, V.Šarko un E.Garais – klavieres, D.Šmeis – saksofonu, J.Kļavinskis – trompeti, A.Domaševa – marimbu. It īpaši skaisti un tehniski uzstājās pianiste V.Tolstika, kura spēlēja E.Griga skaņdarbu.

Koncertā bija arī vokālie priekšnesumi. Zane Rutkovska ļoti artistiski izpildīja A.Mauriņas „Daces sapni”. Uzstājās zēnu ansamblis J.Ustinskova vadībā, kas izpildīja latgaliešu tautasdziesmu „Stādīju ieviņu”. Savukārt Mūzikas vidusskolas meiteņu koris Ē.Dakšas vadībā izpildīja latgaliešu tautasdziesmu „Kas tur mežā reibējõs” A.Broka apdarē.

M.Gerbrederes ģitārspēle atgādināja par tiem, kuri aizgājuši mūžībā.

Ļoti muzikāli uzstājās pianistes J.Sļesareva un V.Timofejeva; flautistes V.Mickeviča un K.Rutkovska, akordeonisti A.Zubova, D.Zubovska, A.Zubovs.  

Skatītājus iepriecināja Mūzikas skolas akordeonistu orķestris K.Rusakovičas vadībā”, pastāstīja O.Gončarova.

Jāpiebilst, ka nākamais svētku koncerts notiks 25.septembrī plkst.18:00.



Написать комментарий