Dome neuzskatīja par vajadzīgu paziņot sabiedrībai par jaunā Daugavpils cietokšņa pārvaldnieka iecelšanu

ekrānuzņēmums no daugavpils.lv
ekrānuzņēmums no daugavpils.lv

23.septembrī kārtējās preses konferences gaitā, atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Daugavpils pilsētas domes vadība apliecināja, ka Daugavpils (Dinaburgas) cietokšņa pārvaldnieka amatā ir iecelts Jānis Ostrovskis.

Par Jāņa Ostrovska kandidatūras izvirzīšanu šim amatam tapa zināms preses konferencē, kas Domē notika pirms divām nedēļām, bet oficiālā informācija līdz šim brīdim netika sniegta.

Komentējot situāciju, kad pašvaldība nepaziņoja plašsaziņas līdzekļiem par jauna cietokšņa pārvaldnieka iecelšanu acīmredzot neuzskatot to par svarīgu, pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis lūdza preses dienesta pārstāvjus precizēt šo situāciju.

Pēc J.Lāčplēša lūguma Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inese Andiņa paziņoja, ka informācija par jaunu darbinieku esot pieejama kontaktos, tādējādi liekot saprast, ka žurnālistiem regulāri jāpārbauda minētā informācija. Pievienojam Domes mājas lapas print skrīnu, kas tika izdarīts pēc minētā paziņojuma un apliecina, ka informācija neatbilst īstenībai.  

I.Andiņa paziņoja, ka oficiālā preses relīze par J.Ostrovska iecelšanu netiek gatavota, piebilstot, ka pašvaldībai nav jāpaziņo par katra jauna darbinieka pieņemšanu darbā.

Atbildot uz kārtējo jautājumu par to, vai pašvaldība uzskata šo amatu par nesvarīgu, jo neziņo, ka to ir ieņemis jauns cilvēks, Domes pārstāvji paziņoja, ka informācija par iecelšanu amatā esot izskanējusi pagājušajā preses konferencē. Tiešām, pamatojoties uz diktofona ierakstu, portāls Gorod.lv ziņoja, ka J.Ostrovskis, iespējams, tiks iecelts cietokšņa pārvaldnieka amatā, tomēr informācijas par iecelšanu šajā amatā nebija.

Portāls Gorod.lv ir sarunājis interviju ar J.Ostrovski un drīz piedāvās to mūsu lasītājiem.


Написать комментарий