Fakts: J.Lāčplēsis parakstīja rīkojumu par VPIP reorganizāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīcībā ir nonācis 19.septembrī Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Jāņa Lāčplēša parakstītais rīkojums, no kura izriet, ka tiek uzdots veikt Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes (VPIP) reorganizāciju.

Atgādināsim, ka 23.septembrī no rīta preses konferences laikā, komentējot situāciju, Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka neesot parakstījis rīkojumu par reorganizāciju, atzīmējot, ka darba grupa izvērtēs iepriekšējās reformas rezultātus, pēc kā sagatavos priekšlikumus par to, vai ir nepieciešama jauna reorganizācija.

Tomēr izrādās, ka šis rīkojuma formulējums bijis daudz konkrētāks. Saskaņā ar dokumentu pilsētas domes priekšsēdētājs dod rīkojumu izveidot darba grupu vicemēra Jāņa Dukšinska vadībā, kura vietnieks būs Aivars Broks, lai izvērtētu, vai ir sasniegts pērnā gada pavasarī Izglītības pārvaldes veiktās reorganizācijas mērķis.

Jāatzīmē, ka, jau veidojot darba grupu un negaidot tās darba rezultātus, J.Lāčplēsis šajā rīkojumā uzdod darba grupai līdz 30.novembrim ne tikai izvērtēt, vai ir sasniegts reorganizācijas mērķis, bet arī izstrādāt Domes lēmuma projektu par Domes izglītības pārvaldes izveidošanu, pievienojot tai VPIP.

Tādējādi var apšaubīt pilsētas domes priekšsēdētāja teikto par to, ka viņš neesot parakstījis rīkojumu par VPIP reorganizāciju.

Pievienojam rakstam rīkojuma kopiju, lai mūsu lasītāji varētu pārliecināties par pašvaldības nodomiem. 


Написать комментарий