Daugavpils Direktoru padome uzklausīs vadības argumentus par ieplānoto VPIP reformu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Aizvadītās nedēļas beigās Daugavpils skolu direktoru sapulcē tika ievēlēta Padome, kuras sastāvā ir 5 cilvēki.

Direktoru padomes priekšsēdētājs ir Daugavpils 3.vidusskolas direktors Vitālijs Azarevičs. Padomes sastāvā darbosies arī 17.vidusskolas direktors Ivars Šķinčs, Valsts ģimnāzijas direktore Gunta Mālniece, Vienības pamatskolas direktore Edīte Zdanovska, Logopēdiskās internātpamatskolas direktore Marika Raičonoka.

Vitālijs Azarevičs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Direktoru padomei ir konsultatīvā funkcija un tā aktīvi piedalīsies pilsētas izglītības politikā.

Padome plāno turpināt darbu pie pedagogu un skolu direktoru darba algu palielināšanas, un noskaidrot, ko šajā jautājumā var izdarīt Daugavpils pilsētas pašvaldība, jo šobrīd gan Izglītības un zinātnes ministrija, gan pilsētas dome esot ieviesusi vairākus jauninājumus, sakarā ar kuriem skolu direktori izteiks savu viedokli.

V.Azarevičs paziņoja, ka viņš, tāpat kā vairāki citi, tika mutiski iepazīstināts ar rīkojumu, saskaņā ar kuru līdz novembra beigām jāizstrādā Domes lēmuma projekts par Domes Izglītības pārvaldes izveidošanu, pievienojot tai Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldi (VPIP).

„Plānojam tikties ar pilsētas vadību, lai uzklausītu mēra argumentus un noskaidrotu, kādas sekas ir gaidāmas”, paskaidroja 3.vidusskolas direktors.


Написать комментарий