Astoņus gadus vecajam grūtniekam ārsti parakstīja nāves spriedumu 1

foto: fedpost.ru
foto: fedpost.ru

Astoņus gadus vecam zēnam tika diagnosticēta ārkārtīgi reta ģenētiska saslimšana, kuras dēļ viņš izskatās tā, it kā atrastos pēdējos grūtniecības mēnešos.

Ādams Asifs ir tikai viens no 17 cilvēkiem Lielbritānijā, kuri slimo ar Nīmana – Pika B tipa slimību. Slimības gaitā palielinās aknas un liesa. Neskatoties uz to, ka Asifs piedzima ar šo slimību, ārsti to konstatēja tikai pērn. Varbūtība, ka zēns nodzīvos līdz brieduma gadiem, ir pavisam neliela, jo zāles pret šo reto slimību vēl nav izgudrotas, - ziņo fedpost.ru.

Pētījuma rezultātā izdevās noskaidrot, ka Asifa tēvs un māte ir Nīmana – Pika gēna nesēji, tomēr viņi to nezināja.

„Viņa vēders vienmēr bija nedaudz palielināts, bet katru reizi, kad mēs apmeklējām mūsu terapeitu, viņš mums apgalvoja, ka tas ir normas robežās un mums nav par ko uztraukties”, - Lielbritānijas tabloīdam Mail Online pastāstīja zēna tēvs Mohameds Asifs.

Pēc vīrieša vārdiem viņa dēla vēders vairāku gadu garumā pakāpeniski palielinājās, kamēr bērns nesāka līdzināties grūtniecei.

„Kad zēns sāka apmeklēt skolu, es nolēmu noskaidrot, kas par lietu. Aptaustot viņa vēders bija diezgan ciets”, - stāsta tēvs.

Ādams klasē bija pats mazākais un vājākais, viņa elpošana bija apgrūtināta, bet pat no mazākās sadursmes ar cietu priekšmetu, uz zēna ķermeņa palika zilumi.

„Viņš ir līdzīgs piecus gadus vecam bērnam, kaut gan viņam jau ir astoņi gadi. Viņš ir ļoti disciplinēts un dzīvespriecīgs”, - saka Muhameds.

Diagnoze Ādamam tika uzstādīta pēc rentgenoloģiskās izmeklēšanas un asins analīzes Birmingemas bērnu slimnīcā. Pēc tēva vārdiem viņš gandrīz vai nesāka raudāt, kad uzzināja, ka viņa dēlam ir neārstējama slimība.

„Man bija šoks. Ādamam bija septiņi gadi, kad ārsti uzstādīja diagnozi. Tajā laikā veselības problēmas kļuva vēl pamanāmākas”, - stāsta vīrietis.

Medmāsa Džekija Imri, Nīmana – Pika slimības speciāliste pateica: „Ādamam vēl ir cerība. Nesen mēs uzsākām klīniskos pētījumus ar pieaugušo pacientu piedalīšanos. To būtība: mēs aizvietojam fermentu, kurš izsauc aknu un liesas uzbriešanu reizi divās nedēļās ar sistēmas palīdzību. Ceru, ka nākotnē tas dos pozitīvus rezultātus”.



Написать комментарий

Kurš tik tizlu virsrakstu izdomāja, kāds "grūtnieks"???
Zēnam reta saslimšana, bet srannije žurnaļugas izdomājuši paņirgāties!