Daugavpils novada skolās tiek rīkoti pasākumi vecāku, skolēnu un skolotāju saliedēšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka šogad Daugavpils novada dome rīkoja projektu konkursu vispārējās izglītības iestādēm „Kopā būt!”, kura ietvaros, sadarbojoties trim pusēm – vecākiem, skolēniem un pedagogiem, varēja iegūt līdzekļus savas skolas attīstībai.  

Špoģu vidusskolas direktors Jānis Belkovskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka projekta ietvaros šajā mācību gadā skolā tiek rīkoti dažādi pasākumi. Piemēram, patlaban tiek rīkots sacerējumu konkurss „Mana ģimene” un līdzīgas tematikas zīmējumu konkurss. Tāpat tuvākajā laikā – septembrī un oktobra sākumā – notiks atklātas mācību stundas vecākiem un skolēniem, kuru gaitā pieaicinātie speciālisti stāstīs par veselīgu dzīvesveidu un alkohola atkarību.

„Rezultātā tiks izveidots sienas kalendārs ar bērnu zīmējumiem un ekspertu, skolotāju padomiem. Pasākumos cenšamies iesaistīt pēc iespējas vairāk skolēnu, kā arī vecāku un pedagogu”, teica Jānis Belkovskis.

Atgādināsim, ka par konkursa uzvarētāju tika pasludināts Špoģu vidusskolas projekts, kurā uzmanība tika veltīta vairākām problēmām – skolēnu veselības stāvoklim un attiecībām ģimenē. Pateicoties anketēšanai un diskusijām, tika noskaidrots, ka visai aktuāla ir alkohola atkarības tēma, jo 7,2% skolēnu atzina, ka svētku dienās kopā ar vecākiem lieto alkoholiskos dzērienus.

Citu problēmu – mobingu – risinās Vaboles vidusskolā. Problēmas risināšanai tiks piesaistīti speciālisti no Rīgas, kuri ilgu laiku nodarbojas ar treningu un apmācību rīkošanu, izstrādā programmas problēmsituāciju novēršanai.

Savukārt trešais projektu uzvarētājs, kurš saņems 500 latus skolēnu, pedagogu un vecāku savstarpējo attiecību uzlabošanai, ir Birznieku pamatskola, kura rīkos kopīgos pasākumus – labdarības talku, ieviesīs skolā jaunās tradīcijas, tostarp skolas avīzes izdošanu.

Jāatzīmē, ka visi projekti tiks īstenoti no līdz šā gada 1.novembrim.


Написать комментарий