Maestro R.Pauls varētu palīdzēt Daugavpilij organizēt „Slāvu bazāram Vitebskā” līdzīgu festivālu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Par augstākminēto tika runāts 24.septembrī Daugavpils pilsētas domē notikušās tikšanās gaitā.

Mūsu pilsētu ar vizīti bija apmeklējusi Baltkrievijas delegācija, kuras sastāvā bija Kultūras centra „Vitebska” vadītājs, festivāla „Slāvu bazārs” direkcijas priekšsēdētājs Aleksandrs Sidorenko, Kultūras centra Mākslas nodaļas vadītāja Vera Časčihina un festivāla priekšsēdētājs Rodions Bass.

Viesi dalījās iespaidos par mūsu pilsētu, jāmin, ka A.Sidorenko Daugavpili apmeklēja pirmo reizi. Pēc viņa vārdiem, viņu iepriecināja veiktie ceļu remontdarbi, tas liecina, ka pilsēta attīstās. Uz pirmā vicemēra Jāņa Dukšinska piezīmi, ka remontdarbi apgrūtina satiksmi, viesis minēja, ka šāda veida neērtības var paciest, galvenais, ka pilsēta attīstās.

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska izteica domu par „Slāvu bazāram Vitebskā” līdzīga starptautiskā festivāla rīkošanu mūsu pilsētā. Pēc viņas vārdiem, Daugavpilij ir ar ko lepoties: dažādu mūzikas virzienu festivāli, masku festivāls, ar mūsu pilsētas vārdu tiek saistīti tango karalis Stroks, mākslinieks Rotko. Daugavpilī rīkotajos festivālos piedalās arī viesi no ārzemēm.

E.Kleščinska pauda pārliecību, ka baltkrievi labprāt dalītos pieredzē starptautiskā līmeņa festivālu rīkošanā.

Turklāt nākamo festivālu varētu atbalstīt maestro Raimonds Pauls. Vicemērs J.Dukšinskis paziņoja, ka, kādreiz būdams Saeimas deputāts, maestro darbojās kādā kultūras jautājumu komitejā un šobrīd ir saņemta viņa mutiska piekrišana atbalstīt starptautisko pasākumu. R.Pauls diez vai atgriezīsies konkursā „Jaunais vilnis”, bet viņam ir daudz radošo plānu.

J.Dukšinskis atzīmēja, ka mūsu pilsētas vieno ne tikai draudzīgas attiecības, bet arī divi Marki – Šagāls un Rotko. Pēc pirmā vicemēra domām, Daugavpils cietoksnī atklātais mākslas centrs apliecina, ka ar kultūru var nopelnīt, jo centru apmeklējuši jau 50 000 cilvēku.

Vizītes laikā viesi no Vitebskas apmeklēja M.Rotko mākslas centru, Kultūras pili un Krievu namu.



Написать комментарий