Zapad 2013 militārie manevri vairāk līdzinās uzbrukuma treniņam, uzskata Zatlers

foto: ria.ru
foto: ria.ru

Pēc Saeimas Nacionālās drošības komisijas sēdes, kurā trešdien, 25. septembrī tika apspriestas šajās dienās notiekošās Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības "Zapad 2013", komisijas priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP) paziņojis, ka tajās novērotās aktivitātes ir pretrunā ar oficiāli deklarēto mērķi – terorisma apkarošanu.

"Uz pretrunām ar Krievijas oficiāli pausto mācību mērķi norāda gan iesaistītais militārpersonu skaits - vairāk nekā 22 000 cilvēku, gan arī iesaistītās tehnikas vienības: smagie ieroči, tanki, raķetes, desantkuģi un zemūdens aizsardzības vienības," uzskata Zatlers.

"Militārie manevri vairāk līdzinās uzbrukuma scenāriju treniņam un pilnveidošanai," norādīja Nacionālās drošības komisijas vadītājs.

Komisija par "Zapad 2013" analīzi un izvērtējumu spriedīs arī nākammēnes, kad atbildīgie dienesti būs apkopojuši savus novērojumus un izanalizējuši notikušo.

"Delfi" jau ziņoja, ka Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības "Zapad 2013" notiek no 20. līdz 26. septembrim. Tās bažīgas darījušas arī aizsardzības ministru Arti Pabriku ( V), kurš uzskata, ka tā nav sakritība, ka tieši patlaban, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins sācis runāt par bijušās PSRS teritoriālās vienotības atjaunošanu, Krievija organizē militārās mācības Baltijas valstu pierobežā.


Написать комментарий