Daugavpils novada domes deputāti apstiprināja lēmumu par pusdienu maksas palielināšanu vienā no novada skolām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 30.septembrī, notikušās Daugavpils novada domes sēdes gaitā deputāti apstiprināja lēmumu par pusdienu maksas palielināšanu Silenes pamatskolā.

Pēc ziņotājas, Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes vadītājas Irēnas Bulašas, vārdiem, skolas pusdienu maksas palielināšana no Ls 0,40 līdz Ls 0,50 ir saistīta ar to, ka patlaban Silenes pamatskola neatbilst Ministru kabineta noteikumiem, kuri tika pieņemti 2012.gada martā un nosaka ēdināšanas normas vispārizglītojošajās iestādēs.

Tādējādi, skolas pusdienu maksa tiks palielināta par Ls 0,10 un rezultātā pusdienas maksās Ls 0,50 dienā, savukārt brokastis un launags maksās tāpat kā iepriekš – Ls 0,20 un Ls 0,10 dienā.

Atgādināsim, ka Sventes pamatskolas direktors un Daugavpils novada domes deputāts Aleksandrs Sibirces iepriekš atzīmēja, ka saskaņā ar aprēķiniem skolas pusdienas faktiski maksā Ls 0,80, bet vecāki nemaksā pilnu summu, jo Daugavpils novada dome ir uzņēmusies apmaksāt virtuves darbinieku atalgojumu, komunālos izdevumus, elektroapgādi, tādēļ pusdienas maksā mazāk.


Написать комментарий