Daugavpils pilsētas pašvaldība dalīsies pieredzē ar piecu valstu pārstāvjiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Dažu dienu laikā Daugavpilī uzturēsies vairāk nekā 20 ārzemju speciālisti, kuri pārstāvēs savas valstis starptautiskā projekta „Administrations go Europe!” aktivitātēs.

Šogad projekta ietvaros Vācijas, Itālijas, Ungārijas, Dānijas un Latvijas pašvaldību pārstāvji piedalās tikšanās un semināros katrā no augstākminētajām valstīm, daloties pieredzē.

Lielākās – Magdeburgas (Vācija) – delegācijas pārstāve Regīna Mittendorfa pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pirmā tikšanās projekta ietvaros notika Vācijā un tika veltīta starptautiskajai sadarbībai. Semināros, kuri notika citās valstīs, tika apspriesti starptautisko projektu pārvaldīšanas jautājumi. Daugavpilī notiek ceturtā starptautiskā tikšanās, bet pēdējā tikšanās nākamā gada februārī norisināsies Itālijā.

Pēc Vācijas delegācijas pārstāves vārdiem, gada laikā projekta dalībnieki esot aktīvi strādājuši, ieguvuši jaunas zināšanas, starptautisko pieredzi un partnerattiecībām nepieciešamos kontaktus.

Daugavpils pilsētas domē viesus sveica pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs, kurš novēlēja visiem projekta dalībniekiem veiksmīgu darbu.

Viesi, kuru vidū ir ne tikai pašvaldību darbinieki, bet arī skolotāji, ārsti, audzinātāji, biroja menedžeri, labprāt dalījās iespaidos, stāstīja par projektu un sevi. Viņi visi atzina, ka ir sajūsmā par mūsu zaļo, mājīgu un viesmīlīgu pilsētu. Viens no viesiem minēja, ka viņam esot paticis, ka pilsētā tiek veikti ceļu remontdarbi, jo tas nozīmē, ka pilsēta attīstās.

Ārzemniekiem patika tradicionālā prezentācija par Daugavpili, katram viesim uzdāvināja koši dzelteno somu ar bukletiem un nelieliem suvenīriem, pēc kopīgās fotografēšanās delegāciju pārstāvju ķeras pie darba.

Tuvākajās dienās delegācijas tiksies ar Daugavpils pilsētas mēru, apmeklēs Cietoksni un Marka Rotko mākslas centru, Daugavpils universitāti, tiksies ar pilsētas pašvaldības iestāžu pārstāvjiem, piedalīsies ekskursijā pa pilsētu.



Написать комментарий