Daugavpils pilsētas domes deputāti pastāstīja, kāpēc nepiedalījās apkures tarifa apspriešanā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā solījām, informējam mūsu lasītājus par to, kāpēc daļa Daugavpils pilsētas domes deputātu nepiedalījās Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas rīkotajā sapulcē, kas notika 9.oktobrī un kurā tika runāts par PAS „Daugavpils siltumtīkli” iesniegto siltumapgādes tarifa projektu.

Diemžēl mums neizdevās saņemt visu deputātu komentārus, bet, iespējams, viņi paskaidroja savu pozīciju citā veidā.

Darba grupas, kas analizē PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtos līgumus, vadītājs Jevgeņijs Carevs paskaidroja, ka viņa rīcībā jau ir informācija, kuru Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija sniedza pilsētniekiem.

„Patiesībā mēs piedalāmies visos ar PAS „Daugavpils siltumtīkli” saistītos pasākumos, sadarbojamies ar Kuzņecova kungu. Visa informācija, kas tika sniegta sapulcē, man jau bija. Protams, varēja atrast laiku, bet šajā gadījumā biju aizņemts ar citām lietām. Katram ir savi pienākumi, savas saistības, man ir divas darba grupas, biznesu esmu atstājis novārtā. Jāizvēlas, ka ir svarīgāk”, paskaidroja J.Carevs.

Jurijs Zaicevs:

„Pirmkārt, Domē notika gatavošanās Budžeta komisijas sēdei, t.i., tika apspriests budžets. Otrkārt, Domes pozīcija ir skaidra: tarifi jāsamazina”, paziņoja deputāts.

Uz žurnālista jautājumu, kāpēc Zaiceva kungs, būdams darba grupas, kura pēta PAS „Daugavpils siltumtīkli” noslēgtos līgumus, loceklis, neizteica savu viedokli, deputāts paziņoja: „Ko man vajadzēja teikt? Pirmo reizi tarifs tiek samazināts, tas ir rezultāts”.  

Pēteris Dzalbe:

„Sapulces dienā piedalījos Iepirkumu komisijas divās sapulcēs, kuras ilga 5 stundas. Ja nebūtu aizņemts, noteikti atnāktu uz sapulci. Iepirkumu komisijas sēdē tika apspriests sadzīves atkritumu izvešanas jautājums, kurš patlaban ir tikpat svarīgs, kā apkures tarifs. Runājot par apkures tarifu, ir uzņēmuma valdes priekšsēdētājs, kurš ir atbildīgs par šo jautājumu, bet par atkritumu izvešanu atbild pašvaldība, tādēļ nevarēju nepiedalīties Iepirkumu komisijas sapulcēs. Vai apkures tarifa apspriešanā bija jāpiedalās Jevgeņijam Carevam, kura darba grupa pārbauda PAS „Daugavpils siltumtīkli”, nevaru pateikt: tas jāizlemj viņam pašam”.

Anatolijs Gržibovskis:

„Pirmkārt, nezināju par sapulci, mani uz to neaicināja. Otrkārt, skolā bija vecāku sapulce, kurā man vajadzēja piedalīties. Deputāti noteikti bija jāaicina uz šo sapulci, dīvaini, ka neviena nebija. Manuprāt, bija jāaicina pilsētas vadība vai dienesti, kuri ir atbildīgi par šo jautājumu. Noteikti jātiekas ar šāda līmeņa ierēdņiem”.

Rita Strode:

„Man nav zināmi gadījumi, kad iedzīvotāju un deputātu viedoklis kādā veidā ietekmētu Regulatora lēmumu, jo tas ņem vērā tikai ciparus. Šādas sapulces ir bezjēdzīgas. Cits jautājums – PAS „Daugavpils siltumtīkliem” un pašvaldībai bija jāpierāda Regulatoram, ka tarifs ir jāpaaugstina vai jāsamazina. Šādās sapulcēs uz jautājumiem jāatbild uzņēmuma vadībai, kurai jābūt kompetentai, jāsniedz informācija plašsaziņas līdzekļiem, lai tie skaidrotu situāciju cilvēkiem”.

Aivars Broks paskaidroja, ka sapulcē nepiedalījās, jo Mūzikas un mākslas festivāla „ReStArt 2013” ietvaros uzņēma viesus no Sanktpēterburgas: „Labprāt apmeklēju visu, ko vien varu. Man pat pārmet pārmērīgu aktivitāti. Neapšaubāmi deputātiem jābūt lietas kursā, it īpaši, ja viņi ir saistīti ar šiem jautājumiem. Pat ja tas ir formāls pasākums un nevaram ietekmēt Regulatora lēmumu, jāizsaka savs viedoklis”, paziņoja deputāts A.Broks.


Написать комментарий