Pasaules Artrīta dienā iedzīvotājus aicina novērtēt kustību nozīmi cilvēka dzīvē

foto: youcure.me
foto: youcure.me

Sestdien daudzviet pasaulē, tostarp Latvijā, tiek atzīmēta Artrīta diena, kuras mērķis ir atgādināt ikvienam par roku, locītavu un kustību nozīmi cilvēka dzīvē, aģentūru LETA informēja Latvijas Kaulu, locītavu un saistaudu slimnieku biedrība (LKLSSB).

Latvijā jau tradicionāli notiks cilvēkiem ar reimatiskajām saslimšanām, tostarp artrītu, veltīta mājienu fotoakcija. Tās laikā iedzīvotāji ir aicināti māt sveicienu, to dokumentēt fotogrāfijā un nosūtīt LKLSSB uz e-pastu "artrita.biedriba@gmail.com".

Simboliskā veidā par artrīta slimības klātbūtni ikdienā stāsta arī šonedēļ atklātā fotoizstāde "Rokas", kuras mērķis ir parādīt, ka lielai daļai artrīta slimnieku tādas ierastas kustības un nodarbes kā fotografēšana, kāpšana pa kāpnēm, ābolu mizošana, skriešana, galda tenisa spēle ir neiespējamas.

Izstādē redzamie fotostāsti dokumentāli un mākslinieciski ataino gan artrīta slimības izpausmes, gan atklāj veselu roku un kustību skaistumu. Izstāde šobrīd apskatāma galvaspilsētā tirdzniecības centrā "Galleria Riga", bet no 21.oktobra tā sāks ceļu uz citām Latvijas pilsētām - Siguldu, Cēsīm, Jēkabpili, Jelgavu un Liepāju.

LKLSSB aicina uzzināt vairāk par reimatisko slimību profilaksi mājaslapās "www.artrits.lv" un "www.reimatik.lv".


Написать комментарий