«Eiroreģiona «Ezeru zeme"" padomes sēde Braslavā

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Ar sirsnīgiem apsveikuma vārdiem, atskatu uz 15 gadu sadarbību un veiksmīgas prakses piemēriem, 11.oktobrī Baltkrievijas pilsētā Braslavā notika "Eiroreģiona "Ezeru zeme"" 30. padomes sēde, kura reizē bija arī Eiroreģiona 15.gadu pastāvēšanas jubilejas sēde, informē Balvu novada portāls.

No 2012.gada augusta arī Balvu novada pašvaldība ir viena no 30 Latvijas pašvaldībām, kura ir "Eiroreģiona "Ezeru zeme"" biedrs, tādēļ sanāksmē piedalījās arī Balvu novada Domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Dimitrijevs, pašvaldības projektu vadītājs un sabiedrisko attiecību speciālists.
Padomes sēdi atklāja Braslavas izpildkomitejas priekšsēdētājs Sergejs Šmatovs, kurš atzina, ka ir pagodināts Eiroreģiona biedrus uzņemt tieši Braslavā, jo pirms 15 gadiem tieši šajā vietā notika 1.sēde. Tā kā daļa no sanāksmes dalībniekiem Braslavā bija pirmo reizi, S. Šmatovs pastāstīja par pilsētas un apgabala vēsturi, ekonomisko situāciju un tradīcijām.
Klātesošos uzrunāja un sveica arī Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsuls Daugavpilī Viktors Geisiks, kurš atzina, ka pārrobežu sadarbības nozīme ir nenovērtējama. „Šo gadu laikā redzam, kā izaudzis reģions, cik projektu īstenots. Šajā biedrībā darbojas tie, kuriem nav vienaldzīgs savs reģions, savi iedzīvotāji. Turpināsim strādāt iedzīvotāju labā, sadarboties un attīstīties arī turpmāk,” vēlēja V.Geisiks.

"Eiroreģiona "Ezeru zeme"" Latvijas biroja vadītāja Ilze Stabulniece pastāstīja par dažādiem starptautiskiem projektiem, kuri īstenoti pēdējo gadu laikā. Sadarbojoties ar Igaunijas, Baltkrievijas, Lietuvas un Krievijas partneriem realizēti projekti ceļu infrastruktūras sakārtošanā, rīkotas akcijas par drošu braukšanu, realizēti projekti par ūdens kvalitātes uzlabošanu, iedzīvotāju aktīva dzīvesveida popularizēšanu, par dabiskām ārstniecības metodēm un daudzi citi projekti. Savā pieredzē par realizētajiem projektiem dalījās arī Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji.
Eiroreģiona svinīgā padomes sēde noslēdzās ar ekskursiju pa Braslavu, kuras laikā tika apskatīts pilsētas skvērs, Braslavas ģimnāzija, Tradicionālās kultūras muzejs un citi apskates objekti.
Par godu "Eiroreģiona "Ezeru zeme"" 15 gadu jubilejai pilsētas skvērā "Eiroreģiona "Ezeru zeme"" Latvijas biroja valdes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks un pārstāvji no Lietuvas un Baltkrievijas atklāja jaunos atpūtas soliņus, kuri vēl ilgi atgādinās par šo tikšanos.
Pārstāvji no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas bija patīkami pārsteigti par svinīgo, krāšņo un laipno sagaidīšanu Braslavā.



Написать комментарий