Gulbis pēc mēneša pauzes Stokholmā sāks pret Šardī

foto: AFP
foto: AFP

Savu veiksmīgāko sezonu karjerā otrdien turpinās Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš Stokholmas ATP 250 turnīra pirmās kārtas mačā tiksies ar francūzi Žeremī Šardī. Spēles sākums plānots ap plkst. 16 pēc Latvijas laika.

Ar 5.numuru turnīrā izliktais Gulbis ATP rangā arvien ieņem augstāko pozīciju kopš 2011.gada februāra - 26., tikmēr Šardī atrodas 10 vietas zemāk. Šī dueļa uzvarētājs tiksies ar Nīderlandes tenisistu Igoru Sisjlingu, kurš ar 6-4, 6-2 pārspēja vācieti Tobiasu Kamki.

Šosezon Gulbis svinējis 34 uzvaras 49 mačos un kopš gada sākuma ATP rangā atguvis 110(!) vietas. Septembra vidū Sanktpēterburgā viņš izcīnīja ceturto ATP raudzes titulu karjerā, paliekot nepārspēts arī savā ceturtajā finālā. Stokholmā viņš līdz šim spēlējis tikai reizi, kad 2009.gadā zaudēja jau pirmajā kārtā. Toreiz Gulbis iekūlās nepatikšanās arī ārpus kortiem, tiekot arestēts par prostitūtu pakalpojumu pirkšanu. Nesen kādā intervijā Gulbis par šo tēmu jau pajokojis, sakot, ka brauks pie sen neredzētiem draugiem.

Lai gan Šardī sezonas ievadā sasniedza Austrālijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālu, kopš jūnija viņam nevienā no turnīriem nav izdevies uzvarēt vairāk kā vienu maču. Abi iepriekš kortā tikušies trīs reizes (visas 2009. un 2010.gadā), divas uzvaras svinot Gulbim.


Написать комментарий