Robežnieku skolas skolēni ir radoši un ar «zaļo» domāšanu

foto: kraslava.lv
foto: kraslava.lv

Robežnieku pamatskolai jau 10 gadus ir “Eko – skolas” statuss. Sakarā ar to, skolā notika daudz pasākumu par atbilstošām tēmām, kā, piemēram, "Veselīgs dzīvesveids", "Alternatīvā enerģija", ziņo Krāslavas novada portāls.

Pagājušajā mācību gadā skolas kolektīvs izvēlējās tēmu “Skolas vide un apkārtne”.
Galvenais skolēnu, skolotāju un vecāku mērķis ir veidot skolu un skolas apkārtni kā estētisku mācību un praktisku vērtību kopumu.
Skolēni izveidoja aptauju par skolas apkārtni, izstrādāja skolas apkārtnes uzlabošanas perspektīvo plānu. Kā viens no galvenajiem uzdevumiem bija praktiski izveidot atpūtas un mācību stūrīšus.

"Kad uzzinājām par projektu konkursu “Iedzīvotāji veido savu vidi 2013”, tika izveidota  iniciatīvas grupa "Radoši cilvēki ar zaļo domāšanu”- tajā darbojas  meitenes un zēni, kas dzīvo saskaņā ar dabu, mācās mākslas skolā, kuriem vislabāk patīk priekšmeti zinātnes jomā, tie ir savas skolas patrioti, kuri grib, lai skola būtu skaisti un estētiski noformēta"- stāsta projekta koordinatore Maija Šemele.
Skolas trešajā stāvā atrodas kabineti, kur notiek nodarbības dabas mācību priekšmetos, bet koridors  bija parasts, tukšs bez īpašas vietas atpūtai.

Skolēni nolēma noformēt trešā stāva koridora telpu spilgtāk un mājīgāk.
Projekts “Skolas telpas ekolizācija ar vides elementiem” tika īstenots vasaras laikā.
Projekta rezultāts izrādījās brīnišķīgs - nestandarta spilgtām krāsām rotāts koridors ar "špiķeriem" uz sienām.
Projekta organizatori cer, ka radoši un estētiski noformētais koridors paaugstinās  mācību un audzināšanas darbāā efektivitāti, kā arī bērniem un ciemiņiem būs patīkami atrasties šajās telpās.



Написать комментарий