Daugavpils kultūras pārstartēšana noslēgsies ar kamermūzikas koncertu M.Rotko mākslas centrā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mēneša laikā Daugavpilī tika pārstartēta pilsētas kultūras vide – notika dažādi pasākumi starptautiskā mūzikas un mākslas festivāla „ReStArt 2013” (Pārstartēšana) ietvaros.

Festivāla rīkotājs, mūziķis un pilsētas domes deputāts Aivars Broks pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šāda festivāla rīkošanas ideja nav jauna, tā ir pārņemta no Eiropas valstīm. Pasākumam jāapvieno vienā veselumā visus kultūras pasākumus, kuri notiek noteiktā laika periodā dažādās mūsu pilsētas vietās.

Pēc viņa domām, Daugavpils kultūras pārstartēšana ir izdevusies, festivāla pasākumi pulcēja lielu interesentu skaitu. Otrā mūzikas un mākslas festivāla „ReStArt 2013” ietvaros mūsu pilsētu apmeklēja viesi no Lietuvas, Vācijas un ASV – Faina Bergere (oboja), Katrīna Krumpāne (soprāns), Endrjū Hartins (ģitāra) un daudzi citi.

Festivāls sākās ar Rīgas pūšamo instrumentu kvinteta koncertu „The Sparkling 5”, bet noslēgsies trešdien, 16.oktobrī, ar kamermūzikas koncertu „Zem vienām debesīm dažādas zvaigznes” Marka Rotko mākslas centrā.

Franču, lietuviešu, poļu komponistu skaņdarbus izpildīs jaunā talantīgā dziedātāja Vera Taļerko, pie klavierēm būs Ēvalds Lazarevičš.

Vera ir dzimusi un augusi Daugavpilī, mūzikai pievērsusies kopš bērnības, viņa ir Daugavpils Mūzikas vidusskolas absolvente, bijusī Daugavpils kamerorķestra (Aivara Broka vadībā) soliste. Patlaban daugavpiliete studē Viļņas konservatorijā.

Visi interesenti tiek aicināti apmeklēt koncertu, kas M.Rotko mākslas centra koncertzālē notiks 16.oktobrī plkst.18:00. Ieejas biļete maksā 1 latu, skolēniem un pensionāriem – 0,50 santīmus.


Написать комментарий