Līvānu novada vieglatlētikas klubs lieliski aizvadījis noslēdzošo “Skrien Latvija 2013” seriāla posmu Siguldā

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Tagad daudzi brauc uz Siguldu baudīt "zelta rudens" brīnumus un priecāties par pēdējām siltajām dienām, bet Līvānu vieglatlētikas kluba skrējēji devās uz noslēdzošo "Skrien Latvija" seriāla posmu cīnīties ar spēcīgākajiem valsts sportistiem gan klubu (komandu) kopvērtējumā, gan individuālajā ieskaitē, informē Līvānu novada portāls.

Laiks patiešām bija pateicīgs skriešanai - spīdēja saule, nebija ne karsts, ne auksts, gandrīz bezvējš, atlika tikai iziet uz starta parādīt visu uz ko bijām spējīgi. Un šoreiz spējām daudz!

Apvienojoties ar labiem draugiem no Salas, vienotā un jautrā kompānijā devāmies ceļā, šoreiz komandai pievienojās arī Juris Jansons un Olga Bondareva (tā viņai bija debija - piedalīties tik augsta līmeņa sacensībās). Siguldā mūs sagaidīja komandas biedri Kitija un Ginta Valteres, Valērijs Gasperovičs un Solveiga Ozola-Ozoliņa.

Pirms starta Siguldā kā komanda atradāmies 8. vietā, pie nosacījuma pašiem nostartēt izcili, bija "miglainas" izredzes pacelties uz 6. vietu, ko arī nolēmām darīt (proti, cīnīties līdz galam, negaidot dāvanas no konkurentiem).

Vairāk vai mazāk detalizēti varu aprakstīt kā gāja pusmaratona distancē man pašam (Andrejam Bondarevam) un Kitijai, jo, kā ierasts pildīju viņai tempa turētāja lomu, bet šoreiz sanāca arī Dacei Linai (vienai no Latvijas labākajām maratonskrējējām, 2013. gada Latvijas čempione maratondistancē, Olimpisko spēļu dalībniece. Jau pirms starta sadzirdēju no Vjačeslava Grigorjeva, ka Kitija gribēs skriet tempā pa 3:50 min/km, tas apmierināja arī mani, jo gala rezultātam, skrienot tādā ātrumā, būtu jābūt 1:21 robežās, uz ko biju psiholoģiski un fiziski gatavs. Sākoties skrējienam, Kitijai izdevās izrauties priekšā, un pēc 300 pieveiktiem metriem attālums starp mani un mūsu kluba līderi bija aptuveni 50 metri. Tā jau sanāca, ka blakus man skrēja Dace Lina. Zinot mūsu taktiku (skriet lielāko distances daļu kopā), Dace labprāt piebiedrojās man un mēs sākām pietuvoties Kitijai. Temps bija nedaudz ātrāks par ieplānoto, pastāvēja risks ātri nogurt un pabeigt distanci ar sliktāku laiku kā ieplānots. Bet Daces klātbūtne iedvesmoja gan mani, gan Kitiju nesamazināt tempu. Tā mēs noskrējām aptuveni 15 km, redzot, ka skrējiena temps ļauj man izskriet personīgo rekordu un "izlīst" zem maģiskajiem 1:20, es turpināju kustēties tādā pašā ātrumā, kaut arī redzēju, ka Kitija sāka nedaudz atpalikt (Kitija piedod!). Smagākie priekš manis bija pēdējie 3 kilometri, kad Dace krietni pielika soli un atrāvās no manis, kā viņa pēc tam stāstīja, ka nemaz nebija plānojusi skriet tik ātri (plāns bija uz 1:23) un tieši Kitijas temps viņu ir "uzkurinājis". Uzrādot vienu no sezonas labākajiem rezultātiem, Dacei izdevās uzvarēt. Finiša laiks mani pilnībā apmierināja - sasniegts personiskais rekords 1:19,53 (kas var būt labāks par Personal Best sezonas izskaņā!). Kitijas rezultāts iepriecināja vēl vairāk - 1:20,19, otrā vieta, pagaidām, sezonas trešais labākais rezultāts valstī (ātrāk ir skrējušas tikai slavenā Jeļena Prokopčuka un iepriekš minētā Dace Lina) un izpildīta Sporta meistara kandidāta norma!!! Unikāls sasniegums Līvānu novada sieviešu sporta vēsturē!!! Lieki piebilst, ka sasniegtais rezultāts ir arī Līvānu novada rekords pusmaratona distancē. Apsveicam Kitiju un viņas treneri Vjačeslavu Grigorjevu!

Arī citās distancēs mūsu komandas sportistiem gāja izcili. Šoreiz apzināti norādīšu gan izcīnītās vietas vecuma grupās un kopvērtējumā, gan dalībnieku skaitu, lai nevienam nerodas priekšstats par iespējamo vājo konkurenci!

Līvānu BJSS pārstāve un V. Grigorjeva audzēkne Simona Alise Salmiņa 5,27 km garajā Tautas skrējienā, savā vecuma grupā ar rezultātu 24:24 ierindojās 3. vietā, apsteidzot 11 sāncenses (41. vieta kopvērtējumā starp 233 startējošajiem). Renāts Rudzītis, arī Līvānu BJSS, kārtējo reizi apliecināja, ka viņš ir viens no spēcīgākajiem sava vecuma skrējējiem Latvijā, ar rezultātu - 21:00 izcīnot 2. vietu starp 12 VTB grupas sāncenšiem (15. vieta kopvērtējumā). Šajā pašā skrējienā atzīstamus rezultātus izdevies sasniegt vēl vienam līvānietim Valērijam Gasperovičam - 19:32 un devītā vieta kopvērtējumā, starp 233 startējošajiem. Olgai un Nikitam Bondareviem lieliska debija - ar nelielu pārsvaru, kas mērojams ar 5 sekundēm, ātrāks bija Nikita (28:47 un 102. vieta, Olgai 28:52 un 103. vieta).

10,55 km garajā Nike skrējienā kā vienmēr lieliski bija Roberts Mālnieks, Ginta Valtere un Solveiga Ozola-Ozoliņa. Roberts, apsteidzot savi sīvāko konkurentu no Preiļiem Pēteri Trubaču ar rezultātu 38:59, izpildīja programmu maksimums un savā vecuma grupā finišēja kā otrais (dalībnieku skaits grupā 40), kopvērtējumā Robertam ir 16. vieta no 295 dalībniekiem. Īpašs prieks par Gintu, uzrādītais rezultāts 47:06 ļāva ierindoties 3. vietā starp 78 sava vecuma grupas skrējējām un 58. vietā kopvērtējumā. Šajā pašā vecuma grupā sestajā pozīcijā izdevās finišēt Solveigai - 48:39 un 76. vieta kopvērtējumā.

Vēl pusmaratona distanci pieveica Vjačeslavs Grigorjevs - 1:30,32 (23. vieta V40 vecuma grupā, startējuši 95 dalībnieki un 113. vieta kopvērtējumā, startēja 571 dalībnieks), Jānis Važņēvičs - 1:39,09 un 15. vieta V50 grupā un 219. vieta kopvērtējumā, Juris Jansons - 1:41,27 un 22.vieta V50 grupā un 260. vieta kopvērtējumā. Un iepriekš minētie Andrejs Bondarevs - 1:19,53 un 9. vieta V30 grupā, 33. vieta kopvērtējumā un Kitija Valtere - 1:20,18 un 1, vieta S20 grupā, 2. vieta sieviešu konkurencē un 35. vieta kopvērtējumā.

Nacionālā skriešanas seriāla "Skrien Latvija 2013" kopvērtējums pēc 7 posmiem:

Līvānu novada vieglatlētikas klubs - 7. vieta starp 38 komandām!

Kitija Valtere - 2. vieta (pusmaratons)

Roberts Mālnieks - 6. vieta (Nike skrējiens)

Ginta Valtere - 7. vieta (Nike skrējiens)

Manuprāt, lieliski aizvadīta sezona un gandarījums par paveikto. Tagad visi gatavosimies noslēgt skriešanas sezonu mūsu pašmāju rīkotājās sacensībās "Skrējiens pa Ubaglīci", kas jau vairāk ka 20 gadus tradicionāli tiek rīkots 18. novembrī.



Написать комментарий