Bīstamais instruktora darbs. Sacīkšu automašīnā sadeg autosportists

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Austrālijā, "Queensland Raceway" trasē pie Brisbenas, sporta mašīnas avārijā bojā gājis britu autosportists Šons Edvardss, kurš pildīja braukšanas instruktora pienākumus, vēsta britu mediji.

26 gadus vecais pilots atradās "Porsche 966" automašīnā, kas ietriecās aizsargbarjerā un aizdegās. Edvardss gāja bojā avārijas brīdī. Pilots, kurš atradās pie stūres, tika atbrīvots no mašīnas atlūzām un ar dzīvībai bīstamām traumām nogādāts slimnīcā. 20 gadus vecais braucējs, kura vārds netiek atklāts, trīs stundas atradās iespiests mašīnā, kamēr glābēji centās viņu atbrīvot.

Pēc šīs avārijas medijos izraisījās diskusija par drošības apstākļiem un situācijām, kurās nokļūst pieredzējuši autosportisti, kas iztiku spiesti pelnīt ar instruktora darbu, kas ir ļoti bīstams braucēju pieredzes trūkuma dēļ. Šo nodarbi izvēlas ne tikai mazāk zinām braucēji, bet pat bijušie F-1 piloti, norāda speciālisti.

Šons Edvardss ir bijušā F-1 un Lemānas 24 stundu sacensību pilota Gaja Edvardsa dēls. Šons ar labiem panākumiem startēja Eiropas GT3 čempionātā un FIA GT čempionātā, Amerikas Lemānas seriālā, Lemānas 24 stundu sacensībās, "Porsche Supercup" un "Porsche Supercup Germany" seriālos. Šogad Šons Edvardss paguva uzvarēt Nirburgringas 24 stundu sacensībās un Amerikas Lemānas seriāla Longbīčas posmā.

Šons Edvardss piedalījās arī filmas "Rush" tapšanā, konsultējot aktierus par sacīkšu ainām un atveidojot savu tēvu atsevišķās epizodēs.


Написать комментарий