Daugavpils pilsētas dome pagaidām nepalīdzēja Ģenerālprokuratūrai pielikt punktu B.Ivanova lietā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ģenerālprokuratūras Sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe paziņoja portālam Gorod.lv, ka Borisa Ivanova, kurš aizvadītajā nedēļā nolika deputāta mandātu, pārbaude pagaidām nevar būt pabeigta.

Prokuratūra ir izdarījusi savu darbu, pārbaudot valsts instancē iesniegto informāciju par bijušā deputāta iespējamo sadarbību ar Latvijas Republikas VDK. Tomēr saskaņā ar likumu minētās pārbaudes rezultāti nevar tikt publiskoti, jo B.Ivanovs nav iepazīstināts ar tiem sakarā ar to, ka ar viņu nav iespējams sazināties.

Pēc U.Rēķes vārdiem, prokuratūras rīcībā nav bijušā deputāta iesniegtās informācijas par deputāta pilnvaru izbeigšanos, kā arī ar viņu nevar sazināties. Daugavpils pilsētas pašvaldībā prokuratūras pārstāvjiem apstiprināja to, ka B.Ivanova deputāta pilnvaras ir izbeigtas pirms termiņa, atsaucoties uz viņa iesniegumu, kurā viņš atsakās no deputāta mandāta sakarā ar ģimenes apstākļiem, kuru dēļ ir spiests uzturēties ārzemēs. Tāpat B.Ivanovs attiecās no Baltkrievu kultūras centra vadītāja amata.

Atgādināsim, ka jūnija beigās Ģenerālprokuratūrā tika saņemts Mečislava Truskovska („Mūsu partija”) un Žannas Kulakovas („Reformu partija”) iesniegums ar lūgumu ierosināt krimināllietu, jo bija fiksēts likuma „Par vēlēšanām” noteikumu pārkāpums. Iesniedzēju rīcībā bija informācija, ka no 1980.-1990.gadam B.Ivanovs bija VDK aprindās, VDK kapteiņa rangā, un šo informāciju deputātu kandidāts noslēpa no CVK, kad iesniedza nepieciešamos dokumentus.

Jāatzīmē, ka B.Ivanovs noliedza jebkāda veida sadarbību ar VDK, atzīmējot, ka viņa iesniegtie dokumenti tika pārbaudīti.

Tomēr šā gada 10.oktobrī pilsētas domes deputātu sēdē tika apstiprināts lēmums par B.Ivanova deputāta pilnvaru izbeigšanu pirms termiņa.


Написать комментарий