Daugavpils pilsētas un novada pārstāvji atgriezās no starptautiskās konferences Itālijā 1

foto: Iluta Kriškijāne
foto: Iluta Kriškijāne

Portāls Gorod.lv jau ziņoja, ka šā gada jūnijā Daugavpilī norisinājās starptautiskā konference, kuras mērķis bija veicināt uzņēmējdarbības attīstību.

Atgādināsim, ka minētā konference tika rīkota ES projekta ietvaros, kura galvenais mērķis bija izveidot ilgtspējīgu sadarbību, kuras rezultātā samazinātos bezdarba līmenis Vācijā, Austrijā, Spānijā, Zviedrijā, Horvātijā, Itālijā un Latvijā dzīvojošo jauniešu vidū. Konferencē piedalījās 33 ārzemju pārstāvji un 37 Latvijas pārstāvji.

Daugavpils novada domes Izglītības pārvaldes projektu koordinatore Iluta Kriškijāne paziņoja portālam Gorod.lv, ka no 14. līdz 17.oktobrim 7 Latvijas pārstāvji – Krāslavas novada domes projektu koordinatore Juta Bubina, Rēzeknes novada domes jaunatnes lietu speciālists Gunris Rasims, Riebiņu novada sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Naglis, kā arī Daugavpils pilsētas domes starptautisko projektu koordinatore Jolanta Uzuliņa un pati Iluta Kriškijāne – piedalījās projekta nākamā kārtā, kas notika Itālijas reģionā Emīlijā.

Pēc I.Kriškijānes vārdiem, brauciena galvenais mērķis tika sasniegts – konferences dalībnieki pārņēma kolēģu pieredzi jauniešu ar ierobežotām iespējām integrēšanā Itālijas darba tirgū. Starptautiskās delegācijas apmeklēja cietumu, kas veiksmīgi nodarbina problemātiskos jauniešus.

Tāpat Itālijā diezgan veiksmīgi darbojas nodarbinātības aģentūru programmas, turklāt šajā valstī pastāv likums, kas darba devējam uzliek par pienākumu nodarbināt cilvēkus ar ierobežotām iespējām.

„Mums bija iespēja redzēt, kā darbojas jauniešu atbalsta programmas – mēs apmeklējām uzņēmumu, kurā jaunieši iziet apmaksātu praksi, mums pastāstīja, kā jauniešus var iesaistīt uzņēmējdarbībā.

Īpaši interesanti bija apmeklēt tā saucamas biznesa laboratorijas, kurās var griezties jaunieši 15-30 gadus vecumā, kuri vēlas nodarboties ar uzņēmējdarbību, un tajās viņus māca strādāt ar biroja tehniku, rakstīt biznesa plānus utt., turklāt to dara bez maksas.

Nākotnē meklēsim iespējas kaut ko tādu īstenot arī pie mums, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību un izmantotu konferences laikā gūtās zināšanas”, pastāstīja projektu koordinatore.

Jāatzīmē, ka minētā projekta ietvaros tiek plānots organizēt vēl divas tikšanās, kuras nākamgad notiks Spānijā un Zviedrijā.



Написать комментарий

Kas tas par kriminālu virsrakstu un kāpēc līda vietā ir bacground?