Darba grupa apstiprināja Domes lēmuma pareizību par atkārtoto iepirkumu rīkošanu SIA „Daugavpils ūdens” projektā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

24.oktobrī Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprināja grozījumus lēmumā par Domes līdzfinansējuma iedalīšanu SIA „Daugavpils ūdens” īstenotajam projektam par ūdensapgādes un kanalizācijas attīstību.

Deputātu lēmums paredz, ka projekta ietvaros divi konkursi tiks rīkoti atkārtoti, lai samazinātu projekta sadārdzināšanu. Zīmīgi, ka pie šāda secinājuma nonāca arī darba grupas Jevgeņija Careva vadībā pieaicinātie eksperti, kuru pakalpojumi tika apmaksāti no pilsētas budžeta.

Jautājumu par projekta izdevumu samazināšanu pirms nedēļas izskatīja Finanšu komitejas deputāti, ar ziņojumu uzstājās Domes Finanšu nodaļas vadītāja Edīte Upeniece, kura paskaidroja deputātiem lēmuma nianses. Tomēr Domes sēdē kā ziņotājs piedalījās Sergejs Selickis, kurš uzņēmuma vadītāja amatā strādā pēdējās dienas. Deputāti uzstājīgi centās noskaidrot, kāpēc dažādos dokumentos tiek minēts dažāds projekta izpildes laiks, rezultātā atzīstot, ka tā bijusi tehniskā kļūda.

Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka projektā pieļautas vairākas kļūdas, jo Domes lēmums arī tiek pieņemts sakarā ar projekta sadārdzināšanu par gandrīz 3 miljoniem, kurus jāsedz iedzīvotājiem.

Atgādināsim, ka patlaban projekta ietvaros ir noslēgti 4 līgumi: divi līgumi nepārsniedz iepriekš ieplānotās summas, bet divu līgumu summas ir daudz lielākas par plānotām, tādēļ divi konkursi jārīko atkārtoti. Uz šo nepieciešamību norāda arī darba grupa, kura pārbaudīja SIA „Daugavpils ūdens” darbību.

Grupas priekšsēdētājs Jevgeņijs Carevs, komentējot Domes pieņemto lēmumu un darba grupas rezultātus, paziņoja, ka darba grupas rezultāti ir iesniegti pilsētas vadībai, deputātiem un pat nosūtīti Iepirkumu uzraudzības birojā, pēc kura lēmuma deputāti pieņems savu lēmumu.

J.Carevs paziņoja, ka ekspertīze nav slepena, ar to var iepazīties, savukārt informācija par darba grupas secinājumiem esot nosūtīta plašsaziņas līdzekļiem. Atgādināsim, ka šo informāciju portāls Gorod.lv jau publicēja.

Darba grupas pieaicinātais eksperts, izpētot iepirkumu par kanalizācijas maģistrālo sistēmu kolektoru rekonstrukciju, nonāca pie secinājuma, ka, izsludinot atkārtoto konkursu, uzņēmums var ietaupīt, precizējot materiālu, no kura var tikt ražotas noteiktiem posmiem domātas caurules.

Komentējot jautājumu par to, vai J.Carevu nemulsina fakts, ka eksperts Māris Jurēvičs, kurš pārbaudīja uzņēmuma darbību, pērn tika izslēgts no Latvijas Būvinženieru savienības (LBS), deputāts paziņoja, ka tam neesot nozīmes.


Написать комментарий