Daugavpils teātra skatītāji iemācījušies nekavēt izrāžu sākumu, bet dažreiz aizmirst laikus iegādāties biļetes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pērnā gada nogalē Daugavpils teātra valdes loceklis Oļegs Šapošņikovs ziņoja žurnālistiem par visai nopietnu problēmu – to, ka mūsu skatītāji kavēja izrāžu sākumu.

Galvenais režisors lūdza skatītājus ņemt vērā teātra noteikumus, saskaņā ar kuriem pēc trešā zvana viņi netiek ielaisti zālē.

Ar nokavēšanos ieradušies skatītāji traucē visiem pārējiem, un, nelaižot viņus zālē, teātra administrācija rūpējas, lai laicīgi ieradušies skatītāji varētu izbaudīt izrādi, un viņiem nekas netraucētu iejusties teātra maģiskajā atmosfērā, kas tik ļoti atšķiras no mūsu ikdienas.

Tāpat uz mūsu teātra vakara izrādēm netiek ielaisti bērni, kuri ir jaunāki par 10 gadiem.

Izrādās, ka augstākminētie noteikumi deva rezultātu: skatītāji pārstāja kavēt izrāžu sākumu, nesen notikušajā preses konferencē paziņoja Daugavpils teātra valdes locekle Rita Strode.

Tiesa, tagad skatītāji bieži vien aizmirst laikus iegādāties biļetes. Jāatzīmē, ka mūsu teātra košas un neparastas izrādes apmeklē ne tikai daugavpilieši, bet arī skatītāji no visas Latgales, tāpat no Zemgales un Kurzemes.

Pēc R.Strodes vārdiem, bieži vien skatītāji ierodas pusstundu pirms pirmizrādes un ne tikai vēlas iegādāties kasē biļetes, bet arī pēc pašu ieskatiem ieņem labākās vietas zālē.

Teātra administrācija lūdz vietējos skatītājus cienīt sevi, viens otru un teātra darbinieku darbu, iegādāties biļetes iepriekš un zālē ieņemt vietas saskaņā ar biļetēs norādītām vietām.


Написать комментарий