Daugavpils pilsētas pašvaldība brīdina par naktī uz otrdienu gaidāmo vētru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Naktī uz otrdienu, 29.oktobri, Latvijā gaidāma stipra vētra, vēstīts Daugavpils pilsētas domes mājas lapā.

Jāatzīmē, ka Latgales reģiona iedzīvotāji var justies mierīgāki, jo sinoptiķi informē, ka vējš visvairāk saudzēs Latgali un Sēliju, kur netiek prognozētas par 16-18 m/s lielākas vēja brāzmas.

Sakarā ar vēja pastiprināšanos, pilsētas pašvaldība lūdz parūpēties par mantām uz balkoniem un lodžijām un pārliecināties par to, vai logi ir cieši aizvērti. Lūgums autovadītājiem nenovietot automašīnas zem kokiem.

Iedzīvotājus lūdz atturēties no iziešanas ārā vētras laikā.

Sinoptiķu prognozes liecina, ka Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumu daļā naktī uz otrdienu tiek prognozētas dienvidrietumu vēja brāzmas līdz 20-25 m/s, bet Kurzemes piekrastē vēja ātrums brāzmās var sasniegt 30 m/s. Vējš visvairāk varētu plosīties Ventspilī, kā arī Ventspils un Dundagas novadā. Vidējais vēja ātrums Baltijas jūrā pirmdienas vakarā un otrdien varētu sasniegt 25 m/s, kas atbilstoši Boforta skalai ir stipra vētra. Vēja ātrums brāzmās Baltijas jūrā var pastiprināties līdz 35 m/s.

Pirms vētra „Svētais Jūda” sasniegs Baltijas valstis, tā plosīsies Lielbritānijā, un pēc meteorologu prognozēm var kļūt par pēdējo 20 gadu spēcīgāku vētru. Vētra varētu skart arī Nīderlandes un Īriju.


Написать комментарий