Dž. Kerijs: ASV specdienesti ir aizgājuši pārāk tālu

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs ceturtdien pirmo reizi atzina, ka ASV īstenotā izspiegošana dažos gadījumos „aizgājusi pārāk tālu”, ziņo The Daily Telegraph. 

Turklāt viņš apliecināja, ka šajā procesā pret nevainīgiem cilvēkiem nav tikušas ļaunprātīgi pārkāptas pilnvaras.

Uzstājoties Londonas konferencē, viņš apsolīja, ka pieejas darbam Nacionālajā drošības aģentūrā (NDA) tiks analizētas, bet dažas izspiegošanas aktivitātes – iesaldētas, – ziņo top.rbc.  

Dž. Kerijs atzīmēja, ka ne visa informācija, kura ir atklāta pēc Edvarda Snoudena atmaskojumiem, ir patiesība. Pēc viņa vārdiem baumas par to, ka ASV specdienesti noklausījās teju 70 milj. cilvēku, neatbilst īstenībai. Visās ziņās par Amerikas izlūkdienestu, kuras izplata MIL, ir daudz pārspīlējumu, pārliecināts valsts sekretārs.

Kārtējais skandāla vilnis ap NDA notika oktobra beigās, kad MIL parādījās informācija par 35 pasaules līderu telefona sarunu noklausīšanos, tai skaitā arī VFR Angelas Merkeles izsekošanu. ASV prezidentam Barakam Obamam nācās izskaidroties ar vienu no svarīgākajiem sabiedrotajiem pa telefonu.

Šodien kļuva zināms, ka B. Obama ir devis rīkojumu pārtraukt telekomunikāciju noklausīšanos Vašingtonas SVF un Pasaules bankas štābā. Oktobra beigās noklausīšanās tika pārtraukta Ņujorkas ANO štābā.


Написать комментарий